O «καρχαρίας» της Ginetta βγαίνει στην άσφαλτο

Μόλις 20 “Akula” θα περάσουν τη γραμμή της παραγωγής

  • -
  • -

Ένα ολοκαίνουριο supercar παρουσίασε στο Σαλόνι της Γενεύης η βρετανική Ginetta, με τον Πρόεδρο της μάρκας, Lawrence Tomlinson, να γνωστοποιεί πληροφορίες αναφορικά –μεταξύ άλλων- για την τιμή του και το όνομά του. Το GOCAR παρακολούθησε τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου από κοντά.

Το «αγρίμι» της Ginetta «ανταποκρίνεται» στο όνομα “Akula” που στα ρωσικά σημαίνει «καρχαρίας», ενώ η εν λόγω ονομασία παραπέμπει και στα πυρηνικά υποβρύχια. Τροφοδοτείται από έναν V8 6 λιτρων κινητήρα ο οποίος αποδίδει πάνω από 600 ίππους και 700 Nm ροπής και συνδυάζεται με σειριακό 6-τάχυτο κιβώτιο που έχει αναπτύξει η ίδια η μάρκα. Όσον αφορά, την τελική του, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στα 320 km/ h.


Ο συμβολισμός με το σαρκοβόρο ψάρι είναι εμφανής, μιας και η σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένη από το επίμηκες, υδροδυναμικό σχήμα του πρώτου. Τραχύτητα αντανακλά o αεροδυναμικός σχεδιασμός του, ο αεραγωγός που δεσπόζει στο καπό όπως τα σαγόνια του καρχαρία, τα αιχμηρά φώτα του που μοιάζουν με μάτια, η πληθώρα κάθετων γραμμών, ο επιβλητικός προφυλακτήρας , καθώς και τα… πτερύγια που συνορεύουν με τους μπροστινούς τροχούς.


Το "Akula" αποτελεί ένα limited edition αυτοκίνητο, μιας και θα διατεθούν μόλις 20 μονάδες, 14 εκ των οποίων ήδη έχουν βρει τους κατόχους τους. Η παραγωγή  του "καρχαρία" θα ξεκινήσει το 2020, με την τιμή του να ξεπερνάει τα 400.000 ευρώ.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...