Γερμανική επένδυση ενός δισ. ευρώ στην Κρήτη

Ανανεώσιμες πηγές και ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο ετοιμάζουν οι Γερμανικές εταιρείες mia electric GmbH και Circadian Solar. Πρόκειται για επένδυση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εφαρμογή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Κρήτη σε συνδυασμό με την παραγωγή ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών pannels για μια σειρά εφαρμογών συνδεδεμένων στο δίκτυο, αλλά και εκτός δικτύου.

Η εταιρεία mia electric GmbH έχει ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων  με πελατεία Γερμανικές εταιρείες και μεμονωμένους ιδιώτες με τις παραδόσεις να έχουν προσδιοριστεί για το 2012. Το ηλεκτρικό της mia έχει σχεδιαστεί από τον πρώην διευθυντή σχεδιασμού της Volkswagen Murat Günak και προορίζεται τόσο για επιβατική όσο και για επαγγελματική χρήση. Διαθέτει μια τυποποιημένη μπαταρία της Mia (8 kWh) και έχει αυτονομία 100 χιλιόμετρα. Χρειάζεται μόνο 2,5 ώρες για πλήρη φόρτιση και η κατανάλωσή του κοστίζει περίπου 1,50 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα!
Η εταιρεία φιλοδοξεί να παράγει το ρεύμα φόρτισης μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενώ για κάθε πωλούμενο αυτοκίνητο θα φροντίζει να παρέχει τη δυνατότητα μηδενισμού του ενεργειακού αποτυπώματος παράγοντας ισοδύναμη ενέργεια από αιολικά ή ηλιακά πάρκα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...