Πτώχευσε εταιρεία με ηλεκτρικά οχήματα - Ποια είναι;

Ξεκινώντας με τους καλύτερους οιωνούς και παρουσιάζοντας μερικά από τα κορυφαία μοντέλα στο είδος τους, αυτή η εταιρεία έδειχνε ότι θα πάει πολύ καλά. Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα.

  • -
  • -

Η Energica Motor Company, μια από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στον κόσμο, βρίσκεται και επίσημα σε καθεστώς πτώχευσης. Ανακοίνωσε ότι «παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την ηγεσία της μάρκας και τη διαρκή αναζήτηση τρόπων επιβίωσης μέσω νέων επενδύσεων», δεν βρέθηκε ο τρόπος ώστε να κρατηθεί ζωντανή. Μεταξύ άλλων, ευθύνη είχε η ύφεση που παρουσιάστηκε στην εφοδιαστική αλυσίδα και την κρίση που γνώρισε ο κλάδος, καθώς από ένα σημείο και έπειτα η ζήτηση για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μειώθηκε κατακόρυφα.

Με επιλογές σε κάθε κατηγορία

Η Energica ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2014, όμως οι δοκιμές και οι έρευνες ξεκίνησαν πέντε χρόνια πριν, το 2009. Έκανε τη διαφορά καθώς παρουσίασε ένα άκρως εντυπωσιακό, supersport δίτροχο, την Ego Superbike που στην κορυφαία έκδοση +RS είχε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 171 PS που έδινε συγκλονιστικές επιδόσεις στο μοντέλο, αν υπολογίσουμε και την εκρηκτική φύση των ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν από το «μηδέν» σχεδόν όλη τη διαθέσιμη ισχύ. Το γκάζι στον δεξί καρπό του αναβάτη χρειαζόταν… σύνεση, αφού το απότομο άνοιγμα συνεπάγεται με βίαιη επιτάχυνση.

Όποιος γνώριζε πολύ καλά τι κάνει, όμως, μπορούσε να επιτύχει 0-100 km/h σε μόλις 2,5 sec, την ώρα που η αυτονομία άγγιζε τα 400 km εντός πόλης ή περίπου τα μισά, σε μεικτές διαδρομές. Φυσικά η Energica συνέχισε, παρουσιάζοντας πολλά ακόμη μοντέλα. Το “Eva”, ένα γυμνό που παρουσιάστηκε ένα χρόνο μετά, το Eva EsseEsse με τη ρετρομοντέρνα αισθητική, την Experia Sport Tourer που ήρθε το 2022, όπως και την Eva Ribelle του 2020. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Energica έπαιξε σημαντικό ρόλο και στο παγκόσμιο αγωνιστικό πρωτάθλημα MotoE.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...