Tesla Model Y με 7 θέσεις: Στην Ελλάδα για πρώτη φορά – Δείτε τιμή

Με 7 θέσεις μπορεί να αγοραστεί πλέον το Tesla Model Y στην Ελλάδα, το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για το 2023 σε όλον τον κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη. Πόσο κοστίζει;

  • -
  • -

Το Tesla Model Y είναι πλέον διαθέσιμο και με 7 θέσεις στην Ελλάδα, μία έκδοση την οποία δεν είχαμε δει να διατίθεται ποτέ στη χώρα μας, καθώς το ηλεκτρικό SUV προσφερόταν μόνο με πενταθέσια διάταξη.

Το Tesla Model Y είχε εδώ και χρόνια μία έκδοση με 7 θέσεις, η οποία όμως προσφερόταν κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ. Πλέον αυτό άλλαξε και η επταθέσια εκδοχή διατίθεται και στη χώρα μας, αλλά όχι σε όλες τις διαμορφώσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/93106e7eb7073d4473e422383e8b7be0.JPG

Σε ποιες εκδόσεις έρχεται το επταθέσιο Tesla Model Y στην Ελλάδα;

Το επταθέσιο Tesla Model Y διατίθεται στην Ελλάδα αποκλειστικά στην τετρακίνητη έκδοση Long Range η οποία κάνει το 0-100 km/h σε 5,0 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 217 km/h και αυτονομία που αγγίζει τα 565 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Δείτε ακόμα: Η ταχυφόρτιση χαλάει πιο γρήγορα τις μπαταρίες των Tesla;

Η τιμή του Tesla Model Y Long Range στην κλασική πενταθέσια διάταξη είναι στα 51.990 ευρώ, όμως με την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 η τελική τιμή μειώνεται στα 42.990 ευρώ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9c1bc0e613a592d4329a1c2f8ee6f10c.JPG

Πόσο κοστίζει το επταθέσιο Tesla Model Y στην Ελλάδα;

Το επταθέσιο Tesla Model Y στην Ελλάδα κοστίζει 45.490 ευρώ, υπολογίζοντας και την κρατική επιδότηση από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3. Αυτό το ποσό προκύπτει επειδή η επιβάρυνση σε σχέση με την κλασική καμπίνα των 5 θέσεων είναι 2.500 ευρώ.

Τα δύο επιπλέον καθίσματα στην τρίτη σειρά έχουν ξεχωριστή θύρες USB-C και δύο ποτηροθήκες ανάμεσά τους, αν και ο χώρος για τα πόδια δεν ενδείκνυται για πολύ ψηλούς επιβάτες.

tesla-model-y-eftathesio-7-seats

Το έκτο και το έβδομο κάθισμα μπορούν να αναδιπλώνονται εύκολα και ξεχωριστά το καθένα, ώστε να αυξομειώνεται ο χώρος φόρτωσης, ενώ η δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη για να μπαίνουν εύκολα ο έκτος και ο έβδομος επιβάτης.

Πότε ξεκινούν οι παραγγελίες του επταθέσιου Tesla Model Y;

Η Tesla Ελλάδας δέχεται ήδη παραγγελίες για το επταθέσιο Tesla Model Y, καθώς υπάρχει η σχετική δυνατότητα διαμόρφωσης στο site της αμερικανικής μάρκας που κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...