Volvo: Ηλεκτρικά 9 στα 10 αυτοκίνητα – Τι θα αγοράζουμε από το 2030;

Η Volvo επιβεβαίωσε πως έως το 2030 το 90% των αυτοκινήτων που θα πουλάει θα είναι ηλεκτρικά. Το υπόλοιπο 10% τι θα αφορά όμως;

  • -
  • -

Η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση συνεχίζει έστω και με καθυστερήσεις. Η Volvo με πρόσφατη ανακοίνωσή της δήλωσε πως έως τέλος του 2030, στόχος της είναι 9 στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται παγκοσμίως να είναι ηλεκτρικά. Το υπόλοιπο 10% θα αντιπροσωπεύει έναν περιορισμένο αριθμό ήπιων υβριδικών, εφόσον χρειαστεί.

Αυτήν τη στιγμή, η σουηδική φίρμα διαθέτει στην γκάμα της πέντε EV επιβατικά οχήματα, με το εργοστάσιο της Γάνδης να αποτελεί την «καρδιά» της εταιρείας στην Ευρώπη. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, πριν λίγες ημέρες βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το υπ’ αριθμόν 1.000.000 XC40/EX40. Πρόκειται για ένα ορόσημο που δείχνει τη συνεχιζόμενη επιτυχία του compact premium SUV και εκφράζει τη στρατηγική της μάρκας να κατασκευάζει τα αυτοκίνητα εκεί όπου τα πουλάει.

volvo

Το Volvo XC40 παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και έγινε αμέσως best-seller, κατακτώντας το υψηλού κύρους βραβείο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2018 – το πρώτο μοντέλο Volvo στην ιστορία που έφτασε σε αυτή τη διάκριση.

175.000 ηλεκτρικά Volvo EX40

Από το 2020 και μετά, το XC40 άρχισε να διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Όντας το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo που παράγεται σε μεγάλη κλίμακα, προλείανε το έδαφος ώστε η εταιρεία να γίνει ένας από τους πρωτοπόρους στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών. Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο για να βελτιώνεται διαρκώς μέσω ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων, ενώ εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρες που έχουν εξελιχθεί από τη Volvo Cars.

volvo

Νωρίτερα φέτος, το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 μετονομάστηκε σε EX40, όπως προβλέπει η στρατηγική για την ευθυγράμμιση των ονομάτων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας. Η τελευταία plug-in υβριδική έκδοση του XC40 κατασκευάστηκε το προηγούμενο έτος, ενώ το όνομα XC40 διατηρείται στην ήπια υβριδική έκδοση, η οποία εξακολουθεί να παράγεται.

Δείτε ακόμη: Τέλος ιστορίας για τη Volvo – Αυτό είναι το τελευταίο diesel

volvo

«Φτάσαμε σε ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Volvo Car Gent και ανακοινώνω υπερήφανα ότι έχουμε παραγάγει το 1.000.000ό XC40/EX40 μας», δήλωσε ο Stefan Fesser (Στέφαν Φέσερ), Διευθυντής του Εργοστασίου της Γάνδης. «Με την εξειδικευμένη και άψογα καταρτισμένη ομάδα μας, υλοποιούμε τη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση, όπως φαίνεται και από το ότι έχουμε ήδη κατασκευάσει περισσότερες από 175.000 αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις αυτού του μοντέλου».

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, στο εργοστάσιο της Γάνδης θα κατασκευάζεται από τις αρχές του 2025 και το αμιγώς ηλεκτρικό EX30.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...