Τι είναι η φτερωτή κλήση της Τροχαίας - Πώς θα τη γλιτώσεις

Η Αστυνομία πραγματοποιεί πολλούς ελέγχους για να «τσακώσει» τους παραβάτες. Μερικές φορές όμως η κλήση, έρχεται ακόμη κι αν δεν σταματήσει ο οδηγός!

  • -
  • -

Το τελευταίο διάστημα, οι έλεγχοι της Τροχαίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Η Ελληνική Αστυνομία έχει βγάλει στους δρόμους πολλά μπλόκα, με κύριους στόχους την αντιμετώπιση παραβάσεων όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση χωρίς ζώνη ή κράνος, η επικίνδυνη οδήγηση, η χρήση κινητού τηλεφώνου και βέβαια, το αλκοτέστ. Ωστόσο υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις όπου η κλήση της Τροχαίας φτάνει στον οδηγό ακόμη κι αν ο τελευταίος δεν σταματήσει στο μπλόκο. Η «φτερωτή κλήση» όπως λένε και οι ίδιοι, επειδή αποστέλλεται σπίτι του παραβάτη!

Κύριος λόγος η υπερβολική ταχύτητα

Η «φτερωτή κλήση» με λίγα λόγια, είναι η περίπτωση που η Τροχαία διαπίστωσε την παράβαση του οδηγού, όμως για κάποιο λόγο δεν κατέστη δυνατή η ακινητοποίηση του οχήματος. Για παράδειγμα, σε μπλόκο με ραντάρ ταχύτητας, ο αστυνομικός θα δει ότι ο οδηγός έτρεχε και όπως περνάει το όχημα, θα καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας για να του στείλει την κλήση στο σπίτι. Μπορεί η ροή κυκλοφορίας του δρόμου να μην επέτρεψε την ακινητοποίηση του οχήματος, ακόμη και ο οδηγός να προσπάθησε να διαφύγει από το μπλόκο θεωρώντας ότι θα γλιτώσει.

Δείτε ακόμη: Κλήση για υπερβολική ταχύτητα - Σε πόσες μέρες παραδίδεις το δίπλωμα;

Για να αποφύγετε τη λεγόμενη «φτερωτή» κλήση το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να σταματήσετε κατόπιν υπόδειξης του αστυνομικού και να παραδεχτείτε την παράβασή σας, καθώς η υπερβολική ταχύτητα είναι κάτι που δεν αμφισβητείται εφόσον πιστοποιηθεί από εγκεκριμένο εξοπλισμό της τροχαίας. Και βέβαια την επόμενη φορά θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα όρια ταχύτητας είναι πάρα πολύ σημαντικά και δεν θα πρέπει να τα παραβιάζετε, τόσο για τη δική σας ασφάλεια, όσο και για των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...