To Renault Twingo επιστρέφει – Ως αμιγώς ηλεκτρικό σε τιμή κάτω από 20.000 ευρώ

Η Renault βρίσκεται ένα βήμα πριν την αναβίωση του Twingo, με το μικρό ηλεκτρικό των Γάλλων, να πωλείται σε τιμή κάτω από 20.000 ευρώ!

  • -
  • -

Το πρωτότυπο Renault Twingo E-Tech electric θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, την επόμενη εβδομάδα, στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού (14-20 Οκτωβρίου). Το πρωτότυπο μοντέλο μας δίνει μια πρώτη γεύση από την έκδοση παραγωγής, η οποία θα έχει ελάχιστες διαφορές σε επίπεδο σχεδίασης, και η οποία  θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε τιμή κάτω από τις 20.000 €!

Η Renault θέλει να κάνει την ηλεκτροκίνηση προσιτή σε όλους

Το πρωτότυπο Twingo E-Tech electric είναι το επόμενο κεφάλαιο σε μια ιστορία που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, προϊδεάζοντας για την παραγωγή της τέταρτης γενιάς του μοντέλου, η οποία θα είναι διαθέσιμη το 2026.

Εξελίχθηκε από την Ampere με στόχο να προσφέρει μια αρχική τιμή κάτω από τα 20.000 €, εκπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό, τη δέσμευση της Renault να κάνει την ηλεκτρική κινητικότητα διαθέσιμη σε όλο και περισσότερους καταναλωτές.

Αισθητικά, το πρωτότυπο μοντέλο θυμίζει έντονα τον πατριάρχη της οικογένειας, το Twingo δηλαδή του 1992, έχοντας βέβαια μια σειρά από λεπτομέρειες οι οποίες το διαφοροποιούν όσο χρειάζεται ώστε να συνάδει με τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.

Η… χαμογελαστή φάτσα, παραμένει ως σήμα κατατεθέν έχοντας πλέον LED προβολείς, ενώ τα πίσω φώτα προεξέχουν του αμαξώματος, έχουν καμπυλωτό σχήμα και τονίζουν τη μοντέρνα εικόνα της κατασκευής. Το πρωτότυπο Twingo E-Tech electric διαθέτει επίσης μια τεράστια γυάλινη οροφή που πλημμυρίζει την καμπίνα των επιβατών με φυσικό φως δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα ενδότερα του μοντέλου.

Η γαλλική φίρμα δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες ούτε φωτογραφικό υλικό για τη σχεδίαση της καμπίνας, «ακούγεται» όμως έντονα ότι θα διαθέτει πολλά πολυμορφικά στοιχεία όπως το πρώτης γενιάς Twingo.

Δείτε ακόμη: Η πρώτη τιμή στην Ευρώπη για το νέο Renault 5

Αντίστοιχα, δεν ανακοινώθηκε τίποτε ακόμη και για τις μπαταρίες και τους ηλεκτροκινητήρες που θα εφοδιάζουν την έκδοση παραγωγής του Twingo, δεν αποκλείεται όμως να βαδίσει σε μεγάλο βαθμό στα χνάρια του μεγαλύτερου αδερφού του (Renault 5), που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρεται με τουλάχιστον δυο κινητήρες, απόδοσης 95 και 120 ίππων, αμφότεροι τοποθετημένοι στον μπροστά άξονα.

 

Εκτός απροόπτου, τα εν λόγω μοτέρ θα συνδυάζονται με μπαταρία 40 kWh η οποία θα προσφέρει στο όχημα αυτονομία 300 km. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στη διάθεση μας σε μερικές ημέρες από την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού όπου και θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...