Έρχεται νέο SUV από Toyota και Subaru – Θα είναι Made in Japan

Ένα ολοκαίνουριο SUV ετοιμάζουν από κοινού οι Toyota και Subaru, συνεχίζοντας τη συνεργασία που έχουν εδώ και χρόνια. Μάλιστα, το νέο αυτοκίνητο θα είναι Made in Japan.

  • -
  • -

Ένα ολοκαίνουριο SUV αναπτύσσουν αυτήν τη στιγμή οι Toyota και Subaru, το οποίο θα φέρει περήφανα τον χαρακτηρισμό Made in Japan που πολλοί αγοραστές εκτιμούν, καθώς θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Subaru, στην Ιαπωνία.

Το μοντέλο που αναπτύσσουν οι δύο ιαπωνικές μάρκες θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, όπως αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ της Nikkei Asia συνεχίζοντας στο μοτίβο που έχουν δημιουργήσει με τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra, τα οποία έχουν αναπτυχθεί από κοινού.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/6c42975ff408f77a5855b1959f346752.jpg

Πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού SUV των Toyota και Subaru;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η παραγωγή του νέου SUV θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2026. Ενώ τα Toyota bZ4X και Subaru Solterra κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Toyota στην περιοχή Aichi, το νέο μοντέλο θα συναρμολογείται στις εγκαταστάσεις της Subaru στη Yajima.

Δείτε ακόμα: Έπεσε 10.000 ευρώ το SUV της Subaru που καίει 3,2 ευρώ στα 100 Km - Δείτε τιμή

Η ανάπτυξη του νέου ηλεκτρικού SUV δεν θα γίνει από λευκό χαρτί, αλλά θα βασιστεί σε υπάρχουσες τεχνολογίες και εξαρτήματα από τα τρέχοντα ηλεκτρικά SUV, κάτι που θα επιταχύνει την ανάπτυξη και θα μειώσει το κόστος παραγωγής. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για παραγωγή 15.000 με 20.000 μονάδων μηνιαίως.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e11cf4aec23c8c56dbba5338329d1eb0.jpg

Πού θα πωλείται το νέο ηλεκτρικό SUV των Toyota και Subaru; Θα έρθει στην Ευρώπη;

Το νέο ηλεκτρικό SUV θα στοχεύει κυρίως τις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, χωρίς να αποκλείεται η διάθεση του και σε άλλες αγορές. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν οι τιμές των νέων μοντέλων θα είναι χαμηλότερες από αυτές των Toyota bZ4X και Subaru Solterra, οι οποίες ξεκινούν από 35.990 € και 38.960 € αντίστοιχα στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της επιδότησης από το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

Νωρίτερα φέτος, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τρία νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνολικά, τα οποία θα είναι όλα SUV. Εάν η παραγωγή ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2026 όπως αναμένεται, η επίσημη παρουσίαση θα γίνει κάποια στιγμή στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...