Έκθεση Παρισιού - Τα 10 σημαντικότερα αυτοκίνητα που θα αποκαλυφθούν

Στις 14 Οκτωβρίου η Έκθεση του Παρισιού θα ανοίξει τις πύλες της και θα αποκαλύψει μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα μοντέλα. Αυτά είναι τα 10 σημαντικότερα!

  • -
  • -

Από τις 14 έως και τις 20 Οκτωβρίου, η καρδιά της αυτοκίνησης θα χτυπάει στο Παρίσι. Η φημισμένη έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχθεί το κοινό αποκαλύπτοντας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα μοντέλα. Στη φετινή εκδοχή της έκθεσης, αναμένεται να κυριαρχήσουν οι γαλλικές εταιρείες, με το Group Renault να παρουσιάζει σημαντικά μοντέλα, αλλά και πρωτότυπα. Στο ίδιο πνεύμα θα κινηθεί και το Group Stellantis, ενώ δυναμικό παρών θα δώσουν και οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Παρακάτω, θα δείτε τα δέκα σημαντικότερα μοντέλα που θα αποκαλυφθούν στην πόλη του φωτός!

Δείτε ακόμη: Όλες οι πρεμιέρες στην AUTO ATHINA 2024! [video]

Alfa Romeo Junior Ibrida

Μετά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας Junior, η Alfa Romeo ετοιμάζεται να αποκαλύψει και την υβριδική εκδοχή του πρώτου B-SUV στην ιστορία της μάρκας. Ονομάζεται Ibrida και ουσιαστικά θα εφοδιάζεται με το γνωστό θερμικό κινητήρα που έχουμε γνωρίσει στο νέο FIAT 600, αλλά και το Jeep Anenger, το οποίο και αποδίδει 136 ίππους με τη βοήθεια ενός υβριδικού συστήματος 48V.

Alfa Romeo Tonale

Μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η Alfa Romeo θα ανανεώσει την Tonale. Λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά οι αλλαγές αναμένεται να είναι περιορισμένες. Σχεδιαστικά δεν θα διαφοροποιείται παρά μόνο σε λεπτομέρειες, ενώ σημαντικότερη θα είναι η αναβάθμιση στο εσωτερικό και στο λογισμικό του συστήματος πολυμέσων. Επιπλέον, πιθανολογείται ότι θα αποκαλυφθεί και μία βελτιωμένη εκδοχή του μοντέλου που κάνει χρήση plug-in τεχνολογίας, η οποία θα προσφέρει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Citroën C4 facelift

Στο Παρίσι η Citroen θα αποκαλύψει και τη νεότερη γενιά της C4. Οι Γάλλοι χαρακτηρίζουν ως facelift τη αναβαθμισμένη εκδοχή, αν και αναμένεται η σχεδίαση της να έχει διαφοροποιηθεί ριζικά. Όπως και το νέο C3, θα ακολουθεί τη νεότερη γλώσσα της μάρκας, η οποία αντλεί έμπνευση από το πρωτότυπο Oli της Citroen. Αντίστοιχα σημαντικές θα είναι οι αλλαγές και στην καμπίνα των επιβατών, αλλά και στο σύστημα πολυμέσων.

Dacia Bigster

Στην πόλη του φωτός η Dacia θα αποκαλύψει το πολυαναμενόμενο Bigster! To SUV των 4,6 m θα είναι το ακριβότερο μοντέλο της ρουμάνικης φίρμας, αλλά θα είναι σαφώς πιο προσιτό σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας των C-SUV. Εντυπωσιακό σε εμφάνιση, με σημαντικές εκτός δρόμου δυνατότητες, αναμένεται να προσφέρει ιδανική σχέση τιμής/αξίας.

Leapmotor B10

Μετά από τα C10 και T03, η Leapmotor ετοιμάζεται να αποκαλύψει το τρίτο μοντέλο της για την ευρωπαϊκή αγορά. Θα πρόκειται για ακόμα ένα SUV, το Β10, το οποίο και θα ανήκει στην κατηγορία των B-SUV. Θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ευρύχωρο και άνετο μοντέλο, με σύγχρονες τεχνολογίες και προσιτή τιμή.

Mini John Cooper Works

Για πρώτη φορά στην ιστορία της MINI, το θρυλικό λογότυπο John Cooper Works θα εμφανιστεί στο αμάξωμα ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Η γερμανική μάρκα θα αποκαλύψει το ΜΙΝΙ Cooper JCW, το οποίο θα εφοδιάζεται με μία ισχυρή ηλεκτρική κινητήρια μονάδα, ενώ θα διαθέτει και πιο επιθετικό στιλ που θα ταιριάζει με τη φιλοσοφία της κατασκευής.

Peugeot Long Range

Η Peugeot θα αποκαλύψει στο Παρίσι την έκδοση Long Range των αμιγώς ηλεκτρικών 3008 και 5008. Θα εφοδιάζονται με μία νέα μπαταρία χωρητικότητας 96,9 kWh, σε αντίθεση με αυτή των 73 kWh που χρησιμοποιείται σήμερα. Υπολογίζεται ότι θα προσφέρει αυτονομία κοντά στα 700 km χωρίς φόρτιση!

Peugeot E-408

Η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Peugeot θα ολοκληρωθεί με την προσθήκη ενός ηλεκτρικού συστήματος και κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα του 408. Το E-408 θα χρησιμοποιεί την ίδια κινητήρια μονάδα που συναντάμε στο Ε-308 με απόδοση 156 ίππους, ενώ εκτός από αλλαγές στην ανάρτηση, θα διαθέτει νέα κλειστή μάσκα εμπρός.

Renault 4

Σίγουρα, θα αποτελέσει ένα από τα μοντέλα που θα συγκεντρώσουν τα φώτα της δημοσιότητας στο Παρίσι. Η αναγέννηση του Renault 4 είναι γεγονός και στην πρωτεύουσα της Γαλλίας το θρυλικό μοντέλο θα κάνει την επίσημη εμφάνιση του. Το αμιγώς ηλεκτρικό 4 θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το νέο 5 E-Tech, αλλά θα έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και θα διαθέτει περισσότερο crossover χαρακτηριστικά.

Renault Twingo

Μετά το εμβληματικό 4, η Renault θα αποκαλύψει στο Παρίσι ακόμα ένα σημαντικό μοντέλο της. Ο λόγος για το νέο Twingo, το οποίο και αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται από το 2026, διατηρώντας ακέραιες τις βασικές αξίες που παραδοσιακά χαρακτήριζαν το μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...