Το SUV της Toyota που πουλάει 1.283 αυτοκίνητα την ημέρα – Σε μία μόνο αγορά

Η Toyota εάν μπορούσε να υποστηρίξει μεγαλύτερη παραγωγή, σίγουρα θα είχε και περισσότερες πωλήσεις για το best seller μοντέλο της!

  • -
  • -

Η Toyota δημοσίευσε προ ολίγων ημερών, τα οικονομικά αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του 2024 και αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς με μια πρώτη ματιά είναι ότι ορισμένα μοντέλα των Ιαπώνων κινούνται εμπορικά, με σπασμένα φρένα!

Το RAV4 πρώτο, το Camry δεύτερο, το Corolla τρίτο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Toyota Camry συνεχίζει την ξέφρενη εμπορική του πορεία. Το οικογενειακό σεντάν των Ιαπώνων σημείωσε περαιτέρω άνοδο (1,7%) στις ταξινομήσεις του το τρίτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας στα 22.934 αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως το ιαπωνικό σεντάν έχει πουλήσει μόνο στις Η.Π.Α. από τις αρχές του έτους 227.576 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 4,4%.

Ουσιαστικά, από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, η Toyota πουλούσε καθημερινά κοντά στα 833 Camry στις Η.Π.Α.! Ίσως μάλιστα ο αριθμός αυτός να είναι ακόμα μεγαλύτερος εάν υπολογίσει κανείς μόνο τις εργάσιμες ημέρες.

Το Corolla διάγει επίσης μια καλή χρονιά. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 6,9% φθάνοντας στα 177.092 αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι πωλούνται 648  Corolla ημερησίως, ακόμα ένας αριθμός ρεκόρ, για την ιαπωνική φίρμα.

Κι αν τα Camry και Corolla μοιάζουν… ασταμάτητα, το RAV4, παίζει χωρίς αντίπαλο. Τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, το best seller SUV της Toyota έχει πουλήσει 350.331 μονάδες, που με ένα γρήγορο υπολογισμό μεταφράζεται σε 1.283 ταξινομήσεις ημερησίως! Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση της τάξεως του 15,7% σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023.

Δείτε ακόμη: Οδηγός Toyota έσπασε κάθε ρεκόρ οικονομίας

Αντιλαμβάνεται κανείς κοιτώντας αυτά τα νούμερα των πωλήσεων σε μία μόλις αγορά του κόσμου, έστω και τη δεύτερη μεγαλύτερη πίσω από την Κίνα, γιατί η Toyota είναι η Νο1 αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο. Θυμίζομε, πως το 2023, η ιαπωνική φίρμα διατήρησε για τρίτη σερί χρονιά το στέμμα της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας πραγματοποιώντας ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων με 11.233.039 αυτοκίνητα παγκοσμίως, που μεταφράζεται σε αύξηση 7,2% σε σχέση με το 2022. Για την ιστορία, πέρσι, στη δεύτερη θέση βρέθηκε το VW Group με 9,24 εκατομμύρια αυτοκίνητα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...