Το νέο Skoda με τα πανέξυπνα gadget - Σου λέει πότε να αλλάξεις λάστιχα

Στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ του συγκεκριμένου Skoda, υπάρχει ένα παράξενο, οδοντωτό gadget, το οποίο αρχικά δημιουργεί απορίες. Ωστόσο, έχει σοβαρό ρόλο και είναι… πανέξυπνο.

  • -
  • -

Το Skoda Elroq είναι το νεότερο ηλεκτρικό SUV της μάρκας από την Τσεχία και σε αυτό οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν πάει τη νοοτροπία Simply Clever σε άλλο επίπεδο, καθώς έχουν αυξήσει ακόμα περισσότερο τα μικρά αλλά πανέξυπνα στοιχεία που βάζουν σε κάθε αυτοκίνητό τους.

Ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία συναντάμε και ένα μικρό τετράγωνο αξεσουάρ, το οποίο βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της πόρτας του πορτ μπαγκάζ, ακριβώς μέσα από το σημείο στο οποίο αναγράφεται το όνομα του μοντέλου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9f7701c5c3ad9e89e2eefb16fad870cf.jpg

Τι είναι το gadget που κρύβεται στο πορτ μπαγκάζ του Skoda Elroq;

Η απάντηση είναι απλή αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα έξυπνη. Πρόκειται για μία από τις λύσεις που έχει φέρει η Skoda σε πολλά από τα μοντέλα της και εντάσσονται στη νοοτροπία Simply Clever.

Δείτε ακόμαΦθηνότερο στην Ελλάδα το SUV της Skoda που καίει 3,18 €/100 km - Τιμή

Ξύνει τον πάγο

Αυτό το πλαστικό βρίσκεται εκεί ώστε ο οδηγός να μπορεί να καθαρίσει τον πάγο από το παρμπρίζ όταν έχει ρίξει χιόνι ή απλά έχει προηγηθεί ένα πολύ κρύο βράδυ. Έτσι, ο οδηγός κερδίζει πολύτιμο χρόνο καθώς δε χρειάζεται να περιμένει ώστε να ζεσταθεί ο κινητήρας, να ανάψει τον κλιματισμό και τότε να αρχίσει να ξεπαγώνει το τζάμι. Αντίθετα, απλά ξύνει τον πάγο και είναι έτοιμος να φύγει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/17c27a70df7c1e53d96da7abf6539381.jpg

Πέρα από την ύπαρξη της «ξύστρας πάγου» στο αυτοκίνητο, έξυπνο είναι και το σημείο όπου έχει τοποθετηθεί. Το εσωτερικό της πόρτας του πορτ μπαγκάζ είναι εύκολα προσβάσιμο, ενώ σε εκείνο το σημείο δεν τοποθετείται ποτέ κάτι άλλο. Αντίθετα, αν έμπαινε σε κάποιο σημείο στην καμπίνα, θα μπορούσε να μπλεχτεί με άλλα αντικείμενα, κάνοντας δύσκολη την αναζήτησή της όταν αυτό θα είναι απαραίτητο.

Σου λέει αν πρέπει να αλλάξεις ελαστικά

Εκτός από «ξύστρα πάγου» αυτό το διάφανο πλαστικό έχει μία ακόμα λειτουργία, η οποία μάλιστα συμβάλλει πάρα πολύ στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσουμε το βάθος που έχει το πέλμα των ελαστικών μας. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκουμε εύκολα αν τα ελαστικά μας είναι σε καλή κατάσταση ή πρέπει να τα αλλάξουμε. Για να γίνει η μέτρηση υπάρχουν γραμμές σε απόσταση 2 χιλιοστών στις κάτω γωνίες της ξύστρας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bb4d38b17c6e93084868d0d3d6f8b07d.jpg

Simply Clever λύσεις

Αυτή δεν είναι η μόνη έξυπνη λύση που προσφέρει η Skoda στα αυτοκίνητά της, καθώς στα μοντέλα από την Τσεχία συναντάμε στοιχεία όπως θήκη για ομπρέλα μέσα στις πόρτες, υποδοχές για μικροαντικείμενα στα πλαϊνά των μπροστά καθισμάτων και πλαστικό συγκράτησης για αποδείξεις από διόδια ή/και parking στο μπροστά παρμπρίζ, μεταξύ πολλών άλλων. Επιπλέον, το Elroq έχει ένα δίχτυ στην κάτω πλευρά της εταζέρας, ώστε να αποθηκεύεται εκεί το καλώδιο φόρτισης και να μην ενοχλεί, λύση την οποία δεν έχουμε δει σε κανένα άλλο αυτοκίνητο.

skoda-elroq-port-bagaz-dixty-kalodio

Η «ξύστρα πάγου» αποτελεί κομμάτι του προαιρετικού εξοπλισμού. Η αγορά της μπορεί να γίνει τόσο κατά την παραγγελία του αυτοκινήτου όσο και σε μεταγενέστερο χρόνο. Το σύνθημα της Skoda είναι Simply Clever (απλά έξυπνο) και με λύσεις όπως αυτή της ξύστρας πάγου φροντίζει να το επιβεβαιώνει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...