Αυτός είναι ο αγοραστής του μοναδικού Pininfarina Battista Targa – Θρύλος του μπάσκετ

Ο μυστηριώδης άνθρωπος που απέκτησε τελικά το μοναδικό Pininfarina Battista Targa, είναι ο μεγαλύτερος αθλητής του μπάσκετ όλων των εποχών!

  • -
  • -

Ο Michael Jordan, o GOAT όπως τον αποκαλούν κοινό, ειδικοί και αθλητές του μπάσκετ, είναι τελικά ο μυστηριώδης αγοραστής που απέκτησε το μοναδικό Pininfarina Battista Targa. Ο MJ είναι από τους μεγαλύτερους συλλέκτες τετράτροχων οχημάτων στον κόσμο, συγκεντρώνοντας σπάνια «κομμάτια» ήδη από την εποχή που σάρωνε τους τίτλους στο NBA με τους Chicago Bulls.

Το ηλεκτρικό hypercar των 1.900 PS

Ο οίκος Pininifarina δεν αποκάλυψε προφανώς το ποσό που έλαβε από τον Air Jordan για την κατασκευή της targa έκδοσης, αρκέστηκε απλώς να τονίσει, ότι το αυτοκίνητο είναι όντως μια special παραγγελία για τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Που σίγουρα, στοίχισε θα προσθέσουμε εμείς άνω των 2 εκατ. δολαρίων, δεδομένου ότι από αυτά τα χρήματα εκκινεί να πωλείται η κουπέ έκδοση.

Το ασημί με μπλε πινελιές αμάξωμα του Battista, αποτίνει φόρο τιμής σε ένα παλαιότερο και συνάμα μοναδικό κάμπριο του οίκου Pininfarina, την Ferrari Testarossa Spider, που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τον Gianni Angelli το 1986.

Από εκεί και πέρα, η οροφή τύπου targa, ήταν όπως όλα δείχνουν απαίτηση του Michael Jordan ούτως ώστε να χωράει μέσα στην καμπίνα του ηλεκτρικού hypercar του οίκου Pininfarina.

Δείτε ακόμη: Μόνο 9 άτομα θα αποκτήσουν το hypercar των 1.900 PS

Για την ιστορία, το Pininfarina Battista Targa, βασίζεται στο hypercar Rimac Nevera και προσφέρει χάρη στους 4 ηλεκτροκινητήρες του ισχύ 1.900 ίππων, που συνεπάγεται, 0-100 km/h σε μόλις 1,74’’ και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 415 km/h.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...