Το ηλεκτρικό Volkswagen που κάνει 794 km χωρίς φόρτιση - Πωλείται και στην Ελλάδα

Με μπαταρία 86 kWh κατάφερε να καλύψει το Αθήνα-Αλεξανδρούπολη χωρίς να φορτίσει ούτε μία φορά. Με ποιο μοντέλο;

  • -
  • -

Η αυτονομία είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο άγχος όλων όταν πρόκειται για αγορά ηλεκτρικού. Το γνωστό και ως «range anxiety» είναι συνήθως ο κατασταλτικός παράγοντας, μιας και πολλοί αγχώνονται ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν ένα μακρινό ταξίδι χωρίς να ψάχνουν φορτιστή.

Υπάρχουν όμως και μοντέλα όπως αυτό που θα δείτε παρακάτω, που καταφέρνουν να διανύσουν με μία φόρτιση, αποστάσεις μεγαλύτερες ακόμη και από αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης. Σύμφωνα με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, η επίσημη τιμή αυτονομίας που δίνει ο κατασκευαστής σε κύκλο WLTP είναι 709 km. Παραδόξως αυτό δεν είναι αλήθεια όπως φαίνεται, καθώς στην τελευταία απόπειρα που έγινε από την Volkswagen Team Switzerland με επικεφαλή τον Felix Egolf, ειδικό στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το ID.7 Pro S που είχαν στη διάθεση τους κατάφερε να διανύσει 794 km με μόλις μία φόρτιση.

1

Απόσταση που ισοδυναμεί με το Αθήνα-Αλεξανδρούπολη (799 km). Σύμφωνα με τη δημοσίευση της Volkswagen το ηλεκτρικό μοντέλο για το συγκεκριμένο εγχείρημα χρειάστηκε 15 ώρες και 42 λεπτά, οδηγώντας σε δημόσιους δρόμους και υπό φυσιολογικές συνθήκες κυκλοφορίας, νότια της Ζυρίχης. Η μέση κατανάλωση διαμορφώθηκε στις μόλις 10,3 kWh/100km, όταν η επίσημη τιμή που δίνει η εταιρία σε WLTP είναι 13,6 kWh/100km. Η μέση ταχύτητα στο τέλος του πειράματος ήταν 51 km/h.

1

Να πούμε πως ένα παρόμοιας φύσεως πείραμα έχει πραγματοποιηθεί και εντός συνόρων, με ένα ID.7 τον περασμένο Μάρτιο. Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι κατά μέσο όρο 10 βαθμοί Κελσίου, το ηλεκτρικό μοντέλο έκανε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά, με μία μόλις στάση 10 λεπτών στον σταθμό φόρτισης ισχύος 300 kW, στη Λάρισα.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την έκδοση του Volkswagen ID.7 που κατάφερε να διανύσει 794 km με μία φόρτιση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...