Με ποιο CUPRA γλιτώνεις 300 ευρώ τον μήνα; Δες πως

Το κόστος χρήσης στην καθημερινότητα, για μερικούς είναι σημαντικότερο και από την τιμή του αυτοκινήτου. Η CUPRA, έχει την απάντηση!

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πληθαίνουν στην ελληνική αγορά και πολλοί αγοραστές σκέφτονται την επιλογή τους, ωστόσο δεν λείπουν και κάποιες «αμφιβολίες» όπως η αυτονομία στο ταξίδι, για παράδειγμα. Το νέο CUPRA Tavascan είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της εταιρείας που ήρθε στη χώρα μας και ουσιαστικά, είναι ένα οικογενειακό SUV με coupe χαρακτηριστικά στη σχεδίαση και πολλές τεχνολογίες. Διατίθεται σε εκδόσεις έως 340 PS και η σχεδίαση εναρμονίζεται πλήρως στην αισθητική γλώσσα της ισπανικής φίρμας. Όμως, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που κάποιος ίσως επιλέξει ένα ηλεκτρικό SUV. Και σχετίζεται με το κόστος χρήσης!

Κάνεις απόσβεση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Στο επίσημο site της CUPRA στην Ελλάδα, η μάρκα έχει τοποθετήσει ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να δει το κέρδος του από τη χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μπορεί να καταχωρήσει την τιμή λίτρου βενζίνης, την τιμή κιλοβατώρας που ισχύει στο δικό του συμβόλαιο και τα χιλιόμετρα που διανύει σε καθημερινή βάση. Εμείς βάλαμε ως μέση κατανάλωση βενζίνης τα 7,5 λίτρα ανά 100 km με ένα τυπικό θερμικό επιβατικό SUV, ορίσαμε τιμή λίτρου τα 1,75 ευρώ και τιμή κιλοβατώρας τα 0,20 ευρώ, μια μέση τιμή που βρίσκουμε σε πολλά νοικοκυριά. Με απόσταση 100 km την ημέρα, δηλαδή για εκείνους που κάνουν πολλά χιλιόμετρα τον μήνα, το ηλεκτρικό τους γλιτώνει πάνω από 3.500 ευρώ τον χρόνο.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο CUPRA Tavascan στην Ισπανία

Κάτι παραπάνω από 3.600 ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της CUPRA ή περίπου 300 ευρώ τον μήνα! Κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να μπει και να προσαρμόσει το εργαλείο του site με βάση τα δικά του δεδομένα. Δηλαδή την κατανάλωση του αυτοκινήτου του, την τιμή με την οποία «γεμίζει» βενζίνη, το κόστος της κιλοβατώρας το σπίτι του (αν φορτίζει σπίτι) ή σε έναν δημόσιο φορτιστή που βρίσκεται κοντά του, τα χιλιόμετρα που διανύει σε καθημερινή βάση, ακόμη και τις ζάντες που θα ήθελε στο CUPRA Tavascan ή αν θα χρησιμοποιεί κλιματισμό, αφού αμφότερα επηρεάζουν την κατανάλωση ρεύματος.. Έτσι, θα δει πόσα χρήματα θα γλιτώνει σε ετήσια βάση, μόνο από τα καύσιμα! Χωρίς να υπολογίζουμε τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας των ηλεκτρικών, τη δωρεάν στάθμευση σε κάποιους δήμους με ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης (όπως ο Δήμος Αθηναίων), τα πιο αραιά διαστήματα service κλπ. Με ένα κλικ εδώ θα βρεθείτε στο site της CUPRA και προς το τέλος της σελίδας, θα συναντήσετε το εργαλείο υπολογισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...