Άσχημα μαντάτα για ιστορική φίρμα – Οι πωλήσεις… δεν «τραβούν»

Τα νέα μοντέλα που παρουσίασε πρόσφατα η ιστορική φίρμα όπως αποδεικνύεται δεν ήταν αρκετά για να ανατρέψουν το κλίμα…

  • -
  • -

Η Aston Martin έχει περάσει ουκ ολίγα οικονομικά δεινά την τελευταία 10ετία. Ο Lawrence Stroll που ανέλαβε τις τύχες της ιστορικής βρετανικής φίρμας κατάφερε να σώσει την εταιρεία από την πτώχευση, παρουσιάζοντας ορισμένα εντυπωσιακά μοντέλα όπως την DB12, την DBX και την Vantage. Ακόμα κι έτσι όμως, η Aston Martin, δεν επιτυγχάνει τα νούμερα στις πωλήσεις που θα ήθελε…

Κάτω από 7.000 ταξινομήσεις

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters , ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Adrian Hallmark (μεταγραφή από την Bentley), δήλωσε ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει και θα παραδώσει φέτος, περίπου 1.000 λιγότερα αυτοκίνητα από ό,τι είχε αρχικά προβλέψει. Επιπλέον, δεν θα μπορέσει να επιτύχει και τον στόχο του μεικτού περιθωρίου κέρδους της τάξεως του 40 % για το τρέχον έτος.

Η Aston Martin είχε θέσει ως στόχο, να παραδώσει 7.000 αυτοκίνητα το 2024. Το πλάνο των Βρετανών προέβλεπε για την ακρίβεια να αυξηθούν οι ταξινομήσεις κατά 380 μονάδες σε σχέση με το 2023 (6.620 πωλήσεις). Όχι κάτι «τρομερό» δηλαδή αλλά ικανό να δώσει ένα «έξτρα boost» στην εταιρεία. Όπως όμως κινούνται αυτή τη στιγμή οι ταξινομήσεις, δύσκολα θα υπερβούν τις 6.000.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Hallmark. Διεμήνυσε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ιδιοκτήτης της φίρμας, Lawrence Stroll, θα λάβουν δραστικά μέτρα προκειμένου να επαναφέρουν την εταιρεία εκεί που της αξίζει στον παγκόσμιο αυτοκινητικό χάρτη.

Βέβαια, για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Adrian Hallmark, θεωρεί ότι η Aston Martin στάθηκε άτυχη φέτος, καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην εφοδιαστική της αλυσίδα εξαιτίας των συνεργατών της που επλήγησαν από φωτιές και πλημμύρες! Έφερε μάλιστα κι ένα παράδειγμα για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι οι πλημμύρες στην Ελβετία στις αρχές του έτους ανάγκασαν το μεγαλύτερο προμηθευτή αλουμινίου της εταιρείας να διακόψει την παραγωγή του για μεγάλο διάστημα, επηρεάζοντας πέραν της Aston Martin και τις BMW, Jaguar Land Rover και Porsche.

Από το 2025 πάντως, ο Hallmark πιστεύει ακράδαντα ότι οι πωλήσεις της Aston Martin θα σπάσουν το φράγμα των 7.000 μονάδων καθώς μοντέλα όπως τα νέα σπορ αυτοκίνητα Vanquish, Valhalla, Valiant καθώς και το ριζικά ανανεωμένο SUV DBX, θα συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δείτε ακόμη: Το μεροκάματο του Andrian Newey είναι 109.589 δολάρια

Η Aston Martin ποντάρει επίσης πολλά και στην ώθηση που θα δώσει στο brand name της φίρμας ο Adrian Newey ο οποίος πέρα από την ενασχόληση του -εν λευκώ- με την αγωνιστική ομάδα της F1 θα προσπαθήσει να περάσει μέρος της φιλοσοφίας του και στα μοντέλα δρόμου της βρετανικής φίρμας…

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...