Νέα διακοπή στην παραγωγή του FIAT 500e - Τι αποφάσισε η Stellantis

Οι μειωμένες πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων έχουν σαν αποτέλεσμα αλυσιδωτές αντιδράσεις. Αυτή είναι η νέα απόφαση της Stellantis για το FIAT 500e.

  • -
  • -

Πριν από μερικές εβδομάδες η Stellantis είχε αποφασίσει να διακόψει την παραγωγή του Fiat 500e μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, σχολιάζοντας τότε πως το μέτρο είναι απαραίτητο λόγω της τρέχουσας έλλειψης παραγγελιών που συνδέονται με τις βαθιές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών (αυτοκίνητων) όλοι οι παραγωγοί, ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκοί. 

Με νέα ανακοίνωση, ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας γνωστοποίησε ότι θα διατηρήσει το συγκεκριμένο status για άλλες 20 μέρες, με την επανέναρξη της παραγωγής να έχει προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου. Προφανώς, η πτώση των πωλήσεων και η χαμηλή ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα είναι οι βασικοί λόγοι που η Stellantis αποφάσισε να παρατείνει τη διακοπή παραγωγής του δημοφιλούς μοντέλου.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο FIAT 600 Hybrid

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Group σε συζητήσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων τους μετέφερε πως η αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων στην Ευρώπη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Η μείωση των πωλήσεων, αλλά και το γεγονός ότι πολλές κυβερνήσεις έχουν αναθεωρήσει την πολιτική τους αναφορικά με τα οικονομικά κίνητρα που παρέχουν στο αγοραστικό κοινό, έχει σαν αποτέλεσμα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να διαφοροποιήσουν τα πλάνα τους για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c46fb8aabe3ea9703642ed5932cc4917.jpeg

 

Πριν αρκετούς μήνες, η ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε ένα πρόγραμμα ύψους 1 δις δολαρίων για να δώσει κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση. Παρόλα αυτά, η Stellantis έχει επενδύσει 100 εκ. ευρώ για την κατασκευή και εξέλιξη μίας νέας τεχνολογίας μπαταρία για το 500e. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...