Τέλος το τζάμπα στην Αττική Οδό - Δείτε τι ετοιμάζουν και που θα μπουν κάμερες

Πολλές θα είναι οι αλλαγές στην Αττική Οδό, με τον αυτοκινητόδρομο να εγκαθιστά ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να καταπατηθεί το φαινόμενο των… δωρεάν διελεύσεων.

  • -
  • -

Καθημερινά, η Αττική Οδός εξυπηρετεί χιλιάδες οδηγούς της Αθήνας, ενώ πρόσφατα άλλαξε χέρια περνώντας στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έναντι 3,27 δισ. ευρώ! Μάλιστα η νέα τιμή διοδίων για τα επιβατικά ΙΧ πέφτει στα 2,5 ευρώ (από 2,8 ευρώ). Στο μέλλον υπάρχει πλάνο ώστε να αλλάξει η τακτική είσπραξης του κομίστρου από τον αυτοκινητόδρομο. Πιο συγκεκριμένα, η μέθοδος διέλευσης θα στηρίζεται στο E-PASS με ηλεκτρονικό πομποδέκτη και θα μένουν μόνο ένα ή δύο ταμεία για πληρωμή με μετρητά ή κάρτα. Και μαζί με τη νέα εποχή στα διόδια, θα εγκατασταθούν και πάρα πολλές κάμερες για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό…

Ο τσάμπας… πέθανε!

Πολλοί ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι, ακολουθούν τακτική… δωρεάν διελεύσεων στην Αττική Οδό. Πολύ απλά, κολλάνε ελάχιστα εκατοστά πίσω από τον προφυλακτήρα των αυτοκινήτων που πρόκειται να πληρώσουν ηλεκτρονικά με E-PASS, περνώντας ουσιαστικά μαζί τους, τσάμπα. Ο αυτοκινητόδρομος πρόκειται να εγκαταστήσει κάμερες σε κάθε σημείο διέλευσης οι οποίες θα φωτογραφίζουν το αυτοκίνητο με τον αριθμό κυκλοφορίας του και θα στέλνουν το κόμιστρο των 2,5 ευρώ, μαζί με ένα πρόστιμο των 50 ευρώ στους… γάτους που θέλησαν να περάσουν δωρεάν από τη λωρίδα ηλεκτρονικής πληρωμής.

Δείτε ακόμη: Porsche έσπασε τις μπάρες στην Αττική Οδό - Τι είχε κρυμμένο σε μαξιλαροθήκη;

Η τακτική αυτή μάλιστα είναι και ιδιαίτερα επικίνδυνη αφού αν για κάποιο λόγο η μπάρα δεν ανοίξει και το προπορευόμενο αυτοκίνητο φρενάρει απότομα, δεν μένει καθόλου χώρος προκειμένου να φρενάρει και ο «τσαμπατζής» οδηγός. Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι κάμερες αυτές ίσως εγκατασταθούν νωρίτερα από τους νέους σταθμούς διοδίων, καθώς το τελευταίο διάστημα το ποσοστό των οδηγών που εισέρχονται στην Αττική Οδό χωρίς να πληρώσουν μεγαλώνει, τόσο σε ώρες αιχμής, όσο και σε περιόδους χωρίς ιδιαίτερη κίνηση αυτοκινήτων.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...