Τα πέντε σημεία που αλλάζει το νέο Hyundai Tucson! [τιμές]

Η νεότερη και 4η γενιά του Hyundai Tucson είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και οι αλλαγές δεν είναι περιορισμένες…

  • -
  • -

Το Hyundai Tucson κατάφερε να σηματοδοτήσει μία μεγάλη και σημαντική επιτυχία για τη κορεατική φίρμα. Από το 2004 όταν και αρχικά αποκαλύφθηκε κατάφερε να σημειώσει πωλήσεις που ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 1,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά. Η νεότερη γενιά του κορεατικού SUV έχει «φρεσκαριστεί» σε μία σειρά από νευραλγικούς τομείς, παραμένοντας το ίδιο επίκαιρη και μοντέρνα. Παρακάτω αξίζει να δούμε τους πέντε τομείς που το Tucson έχει αναβαθμιστεί και ξεχωρίζει απέναντι στον ανταγωνισμό. 

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις εκδόσεις και τον πλήρη τιμοκατάλογο! 

Σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικό

Η σχεδίαση του κορεάτικου SUV βασίζεται στην σχεδιαστική φιλοσοφία Sensuous Sportiness της Hyundai. Η ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση περιλαμβάνει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγαλύτερα φώτα ημέρας, καινούργιες ζάντες αλουμινίου και νέες χρωματικές επιλογές.

Επιπλέον, το πλήρως ανασχεδιασμένο εσωτερικό περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στο ταμπλό, το τιμόνι, τα καθίσματα και το σύστημα infotainment, με στόχο τη βελτίωση της άνεσης και της ευκολίας για όλους τους επιβάτες. Ακόμα, διαθέτει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά άνεσης, όπως τριζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός και πίσω καθώς και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα. Τα πίσω μπορούν να αναδιπλωθούν σε αναλογία 4:2:4 με το πάτημα ενός κουμπιού ή εξ αποστάσεως για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. Τέλος, παραμένει το ίδιο άνετο με τον χώρο αποσκευών να έχει χωρητικότητα 620 lt. 

Κορυφαία Συνδεσιμότητα

Το νέο Tucson διαθέτει την τελευταία γενιά συστήματος infotainment της Hyundai, το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC). Η νέα κυρτή πανοραμική οθόνη συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και την οθόνη αφής των επίσης 12,3 ιντσών του συστήματος infotainment σε μια ενιαία μονάδα. Οι ενημερώσεις Over-the-Air (OTA) για απρόσκοπτη συντήρηση και η πρόσβαση στα Features on Demand εξασφαλίζουν πως θα χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο λογισμικό και οι αντίστοιχες δυνατότητες infotainment. Ακόμα, ανανεωμένα είναι τα γραφικά του νέου συστήματος και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες Bluelink Connected Car Services, που διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως Connected Routing, Hyundai Live Services και σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με την εφαρμογή Bluelink.

Ασφάλεια

Αν και παραδοσιακά διαθέτει κορυφαία ασφάλεια και αντίστοιχο επίπεδο εξοπλισμού, η νεότερη γενιά εξοπλίζεται με ένα βελτιωμένο σύστημα επτά αερόσακων, το οποίο διαθέτει επιπλέον έναν κεντρικό πλευρικό αερόσακο για να αποτρέπει τη σύγκρουση μεταξύ των δύο εμπρός επιβατών. Επιπλέον, το νέο σύστημα Crosswind Stability Control (CWC) αντιμετωπίζει τους ισχυρούς ανέμους κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, εφαρμόζοντας μερικό φρενάρισμα και έλεγχο της ροπής του τιμονιού για τη βελτίωση της ευστάθειας.

Οδική συμπεριφορά

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά της νεότερης γενιάς έχουν ενισχυθεί περαιτέρω, αφού πλέον το Tucson μπορεί να εφοδιαστεί και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS). Μέσω του model select, μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα της επιθυμίας σου, και συγκεκριμένα ένα από τα Eco, Normal ή Sport ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Τέλος, οι Κορεάτες τεχνικοί εξέλιξαν τρεις διαστάσεις ελαστικών για να βελτιωθεί η άνεση, η απομόνωση του θορύβου του δρόμου και ο συνολικός χειρισμός του οχήματος.

Νέα κινητήρια σύνολα

Η Hyundai προσφέρει σε όλα τα μοντέλα της μία πληρέστατη γκάμα από κινητήρες. Σήμερα, η νεότερη γενιά προσφέρει ακόμα περισσότερες υβριδικές επιλογές. Όλες οι θερμικές εκδοχές με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου ενισχύονται με την παρουσία ενός συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο. Η ηλεκτρική απόδοση της υβριδικής έκδοσης έχει αυξηθεί από 44,2 σε 47,7 kW, ενώ η plug-in υβριδική έκδοση ανεβαίνει από τα 66,9 kW στα 72 kW. Τέλος, το νέο Tucson διατίθεται για πρώτη φορά και plug-in υβριδικό σύστημα με κίνηση στους δύο τροχούς, ενώ διαθέσιμη είναι επίσης και η 4κίνητη αντίστοιχη έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...