Η κάμερα της Αθήνας που κόβει πρόστιμα 11.900 ευρώ την ώρα - Δείτε που βρίσκεται

Και ενώ αναμένεται η τοποθέτηση εκατοντάδων καμερών στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ήδη υπάρχει μία που κάνει θραύση…

  • -
  • -

Μία αποτελεσματική μέθοδος για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της τήρησης του Κώδικα Οδική Κυκλοφορίας είναι η επιτήρηση μέσω καμερών. Μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να τοποθετηθούν στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη περισσότερες από 1.000 κάμερες! Ήδη το ελεγκτικό συνέδριο έχει δώσει την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην εταιρεία που θα αναλάβει το έργο και την Περιφέρεια Αττικής, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 14.382.750 €!

Η τοποθέτηση τους δεν θα είναι τυχαία, αντιθέτως θα επιλεχθούν συγκεκριμένα σημεία, όπου και έχει παρατηρηθεί ότι γίνονται συχνά και σοβαρά ατυχήματα όπως και παραβάσεις του ΚΟΚ. Στόχος είναι μέσω της τεχνολογίας οι οδηγοί να βρίσκονται σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα να υπάρξει σημαντική μείωση των ατυχημάτων. Μαζί με την τοποθέτηση των καμερών, προβλέπεται η ανάπτυξη και η εφαρμογή ενός συστήματος λογισμικού διαχείρισης παραβάσεων, που θα συνδέεται με τις αρμόδιες αρχές. Αυτό το σύστημα θα επιτρέπει την άμεση και αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων από τις κάμερες και τη διανομή των προστίμων.

Δείτε ακόμη: Πως θα πληρώσεις κλήση ηλεκτρονικά! 

 

Είναι χαρακτηριστικό, πως η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα, έχοντας τοποθετήσει κάμερες σε δύο φανάρια στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Καλαμακίου. Αυτό που παρατηρήθηκε είναι πως κατά μέσο όρο καταγράφονταν 17 παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη ανά ώρα! Αν υπολογίσουμε ότι το πρόστιμο για τη συγκεκριμένη παράβαση αγγίζει τα 700 €, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι μέσα σε μία ώρα η συγκεκριμένη κάμερα «έκοψε» πρόστιμα ύψους 11.900 €!

Βέβαια, στόχος είναι με το υψηλό πρόστιμο να συνετιστούν οι οδηγοί και να μην παραβιάζουν τους κανόνες του Κ.Ο.Κ. μειώνοντας έτσι τα ποσοστά ατυχημάτων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...