To νέο Cupra κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi - Είναι το μεγαλύτερο του κόσμου

Στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητήρων του κόσμου θα παράγεται το ολοκαίνουριο CUPRA Terramar, μία παραγωγική μονάδα που ανήκει στην Audi.

  • -
  • -

Η CUPRA ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο με την έναρξη παραγωγής του νέου της SUV, CUPRA Terramar, στο εργοστάσιο της Audi στο Györ, της Ουγγαρίας. Αυτό το σπορ SUV σηματοδοτεί την είσοδο της ισπανικής μάρκας σε μια ανερχόμενη κατηγορία στην ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας την ευκαιρία στην εταιρεία να προσελκύσει μια νέα γενιά αγοραστών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA, Wayne Griffiths, δήλωσε πως η παραγωγή του Terramar αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην πορεία ανάπτυξης της εταιρείας. «Με το CUPRA Terramar, δεν επεκτείνουμε απλώς το χαρτοφυλάκιό μας, αλλά ταυτόχρονα φέρνουμε το πνεύμα της CUPRA σε νέους πελάτες και αναπτυσσόμενες αγορές, χωρίς να χάσουμε τον επαναστατικό μας χαρακτήρα», δήλωσε.

cupra-terramar-ergostasio-ouggaria

Πώς συνδέεται η CUPRA με την Audi;

Η συνεργασία μεταξύ των γερμανικών και ισπανικών εταιρειών ξεκίνησε το 2011 με την παραγωγή του Audi Q3 στο εργοστάσιο της SEAT S.A. στο Martorell (η CUPRA είναι μάρκα που ιδρύθηκε από τη SEAT).

Δείτε ακόμα: Ήρθε στην Ελλάδα το CUPRA Formentor των 272 ίππων που καίει 0,4 lt στα 100 km (τιμή)

Έκτοτε, έχουν παραχθεί σχεδόν 800.000 μονάδες, ενώ το Audi A1 παράγεται εκεί από το 2018 με περίπου 400.000 μονάδες να έχουν βγει μέχρι σήμερα από το εργοστάσιο. Με την έναρξη της παραγωγής του CUPRA Terramar, η μονάδα στο Györ γίνεται το πρώτο εργοστάσιο της Audi που παράγει οχήματα μιας αδελφής μάρκας.

cupra-terramar-wayne-griffiths

Τι κινητήρες έχει το CUPRA Terramar;

Το ισπανικό μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο America’s Cup στη Βαρκελώνη. Το CUPRA Terramar διατίθεται με τρία είδη κινητήρων, βενζίνη, ήπια υβριδικά σύνολο, αλλά και plug in hybrid. Επίσης, είναι διαθέσιμο σε εννέα χρώματα, δύο εκ των οποίων είναι ματ και πρωτοεμφανίζονται στο εργοστάσιο του Györ για το συγκεκριμένο μοντέλο. Οι ονομασίες αυτών των νέων χρωμάτων είναι Century Bronze Matt και Enceladus Grey Matt.

Διαβάστε εδώ τα πάντα για το CUPRA Terramar

Το εργοστάσιο στο Györ, με περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους, παράγει πάνω από 170.000 οχήματα και 1.600.000 κινητήρες ετησίως. Αυτά τα νούμερα κάνουν τη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα, το μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητήρων στον κόσμο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...