H premium φίρμα που λέει όχι στα SUV – Θέλει να γίνει η Louis Vuitton της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η premium ευρωπαϊκή φίρμα πιστεύει ότι τα ογκώδη SUV δεν αντιπροσωπεύουν την πολυτέλεια γι’ αυτό θα στραφεί στο παρελθόν της προκειμένου… να διαφοροποιηθεί.

  • -
  • -

Η DS Automobiles, η πολυτελής γαλλική φίρμα του ομίλου Stellantis, θέλει να γίνει κάτι αντίστοιχο με τον οίκο Louis Vuitton αλλά στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Να προσφέρει δηλαδή στο κοινό μόνο premium προϊόντα, εμπνευσμένα από την πλούσια ιστορία της. Όχι ακριβώς την δική της, διότι αριθμεί μόλις δέκα χρόνια ζωής, αλλά της «μαμάς» εταιρείας που δεν είναι άλλη από τη Citroen.

Όχι άλλα SUV

Η DS Automobiles θα κοιτάξει πίσω στο ένδοξο παρελθόν της Citroen και θα αναβιώσει ιστορικά μοντέλα της γαλλικής φίρμας ώστε να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της. Ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα που θα εμπνέεται από το εμβληματικό Citroen DS είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του νέου έτους, δίνοντας μεταξύ άλλων και το στίγμα για τη νέα στυλιστική γλώσσα της εταιρείας αλλά και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον. Το concept SM Tribute άλλωστε που παρουσιάστηκε προ ολίγων ημερών, δίνει μια πρώτη γεύση του μέλλει γενέσθαι.

Ο διευθυντής του DS Automobiles Design Studio, Thierry Métroz, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Olivier François, ωθεί όλη την ομάδα ώστε να δημιουργήσει ισχυρότερους δεσμούς με την πλούσια ιστορία της φίρμας.

Οι ιθύνοντες της DS Automobiles πιστεύουν ακράδαντα ότι η πλούσια ιστορία τους (της Citroen δηλαδή…) είναι ο μόνος τρόπος για να αντισταθούν στο τσουνάμι των κινέζικων προϊόντων, που δεν έχουν κανένα παρελθόν και καμία συναισθηματική αξία…

Ο Métroz αποκάλυψε επίσης ότι άπαντες στην παρούσα φάση εργάζονται πάνω στην ιστορική αναβίωση του Citroen DS, το οποίο προφανώς θα ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική  φιλοσοφία με το πρωτότυπο SM Tribute.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το πιο όμορφο αυτοκίνητο της DS

Εκτός απροόπτου, το πρωτότυπο μοντέλο θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος καθώς το 2025 είναι και η 70η επέτειος από τη γέννηση της DS. Η φιλοσοφία τόσο του Thierry Métroz όσο και της DS εν προκειμένω, με πιο απλά λόγια αλλάζει.

Οι Γάλλοι δε θέλουν άλλα SUV οχήματα χωρίς ταυτότητα όπως τα χαρακτηρίζουν και θα στραφούν στην κατασκευή και παραγωγή χαμηλών, κομψών και αεροδυναμικών οχημάτων, τύπου liftback, sport sedan coupe κ.α.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...