Άφησε το αυτοκίνητο να παρκάρει αυτόνομα - Αυτό αποφάσισε να φύγει (video)

Περιστατικά σαν αυτό είναι που σε κάνουν να αναρωτιέσαι. Είναι πραγματικά αναγκαίοι αυτοί οι αυτοματισμοί ή εξελίσσονται σε μπελάς;

  • -
  • -

Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, έχουν πραγματικά μεταμορφώσει την οδηγική εμπειρία χάρη στην άνεση και την ευκολία που προσφέρουν. Κάνουν τις μετακινήσεις μας όλο και πιο απλές και πάντα με ασφάλεια. Το Park Assist, ή αλλιώς το σύστημα που βοηθά τον οδηγό να σταθμεύσει το όχημα του, υπάρχει εδώ και πάνω από μία δεκαετία στην αγορά, με σχεδόν όλες τις εταιρίες να έχουν δημιουργήσει μία δική τους εκδοχή. Είναι όμως πραγματικά χρήσιμο ή δημιουργεί χειρότερα προβλήματα;

Αν κρίνουμε από το παρακάτω video, μάλλον είναι καλύτερα να παρκάρουμε μόνοι μας. Όπως θα δείτε, ο οδηγός του σκουρόχρωμου SUV φαίνεται να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να το αφήνει σε σημείο όπου είναι εμφανές ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται. Στη συνέχεια, καθώς κινείται για να μπει στο κατάστημα φαίνεται πως είχε ενεργοποιήσει τη λειτουργία του αυτόνομου παρκαρίσματος, καθώς το αυτοκίνητο ξεκινά να κάνει σιγά σιγά ελιγμούς ώστε να έρθει στη σωστή θέση.

Κάπου εκεί όμως, λίγο πριν ολοκληρώσει τη διαδικασία, μάλλον κάτι δεν του άρεσε γιατί αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο να ξεπαρκάρει και να αρχίσει να κινείται προς το δρόμο. Όπως θα δείτε και στο video κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει καταλήξει πολύ χειρότερα, καθώς τα οχήματα που περνούσαν από το σημείο εκείνη τη στιγμή απλά είδαν ένα ακυβέρνητο SUV να κάνει μανούβρες στη μέση του δρόμου.

Δείτε ακόμη: Πόσο καλοί είναι οι Έλληνες στο παρκάρισμα; Τι έδειξε μεγάλη έρευνα

Και εδώ είναι θεωρούμε η στιγμή που πρέπει να θέσουμε το ερώτημα. Είναι πραγματικά αναγκαία μία τέτοια τεχνολογία ή παιχνίδι για να ασχολούνται οι αγοραστές; Με εξαίρεση το παρκάρισμα του αυτοκίνητου σε μία πολύ στενή κάθετη θέση που μπορεί να μην επιτρέπει το άνοιγμα των θυρών, υπάρχει κάποιο άλλο σημείο στο οποίο είναι προτιμότερο να κάνει το σύστημα κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς; Μας κοστίζει τόσο πολύ; Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ας πούμε, είναι εμφανές πως αν ήθελε ο οδηγός μπορούσε να κάνει δύο παραπάνω κινήσεις που θα διαρκούσαν το πολύ 10 δευτερόλεπτα και να παρκάρει το όχημα μόνος του. Αποφεύγοντας έτσι και όλη την ταλαιπωρία που ακολούθησε.

Δείτε το video εδώ και πείτε μας τη γνώμη σας.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...