Toyota Yaris Cross - Ότι πρέπει να γνωρίζεις για το Νο1 αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Το B-SUV των Ιαπώνων κατάφερε να φτάσει την κορυφή από τη στιγμή που παρουσιάστηκε και όπως φαίνεται από τις πωλήσεις, σκοπεύει να συνεχίσει στην πρώτη θέση.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα, αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών που αποκτούν ένα καινούριο αυτοκίνητο επιλέγουν ένα μέλος του SUV segment. Ενδεικτικά στη χώρα μας το ποσοστό των SUV που έχουν πωληθεί μέσα στο 2024 είναι 58,29%. Η Toyota αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην κατηγορία, έχοντας να προσφέρει τουλάχιστον μία επιλογή σχεδόν σε όλα τα μεγέθη.

Από το λιλιπούτειο Aygo X του A-SUV segment, έως το επιβλητικό Land Cruiser, οι Ιάπωνες ξέρουν πως να διαμορφώσουν ένα προϊόν που… θα πουλήσει. Και τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν, με το μοντέλο που ανήκει στην B-SUV κατηγορία να μην είναι απλά κορυφαίο ανάμεσα στους άμεσους ανταγωνιστές του, αλλά το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις για φέτος γενικά. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), το Yaris Cross με 5.872 μονάδες, αποτελεί το πιο επιτυχημένο μοντέλο για το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου στη χώρα μας.

1

Τι πρέπει να ξέρεις για το best-seller της ελληνικής αγοράς;

To Toyota Yaris Cross έγινε ανάρπαστο από την στιγμή που παρουσιάστηκε, καθώς έφερε ορισμένα ατού που έκαναν σίγουρη την επιτυχία του. Με το θρυλικό όνομα του Ιάπωνα κατασκευαστή, το ακόμη πιο δημοφιλές όνομα Yaris στον τίτλο και crossover χαρακτηριστικά, η υψηλή απήχηση ήταν υπολογισμένη με μαθηματική ακρίβεια. Πλέον, έχοντας μάλιστα ανανεωθεί, φέρνει ένα νέο ισχυρότερο υβριδικό σύνολο και περισσότερη τεχνολογία.

2

Θυμίζουμε πως η γκάμα εμπλουτίστηκε με την έκδοση Hybrid 130, η οποία αποδίδει 132 ίππους και 185 Nm ροπής, χάρη στην ενσωμάτωση ενός ισχυρότερου ηλεκτροκινητήρα. Παράλληλα όμως διατίθεται και το προηγούμενο υβριδικό κινητήριο σύνολο με τους 116 ίππους, το οποίο αποτελεί και τη φθηνότερη επιλογή στον κατάλογο με κόστος 24.270 ευρώ. Ένα ακόμη ατού για το ιαπωνικό μοντέλο είναι ότι διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο e-CVT, στοιχείο που καθιστά την οδήγηση πολύ πιο άνετη, ειδικά στις καθημερινές μετακινήσεις εντός πόλης.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης εξασφαλίζει πάρα πολύ χαμηλή κατανάλωση, ακόμη και κάτω από 4 lt/100 km σε αστικές συνθήκες, εκεί που δουλεύει κατά κύριο λόγο ο ηλεκτροκινητήρας και γίνεται διαρκώς ανάκτηση ενέργειας. Σε αυτό το σημείο, να πούμε ότι η μπαταρία του μικρού SUV δεν χρειάζεται φόρτιση από πρίζα! Το Yaris Cross Hybrid δημιουργεί από μόνο του την απαιτούμενη ενέργεια, από το φρενάρισμα και την ελεύθερη κύλιση.

3

Δείτε ακόμη: Τα 14 Toyota που αγοράζεις μέσω internet – Οι τιμές τους στην Ελλάδα

Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι διατίθεται και τετρακίνητη έκδοση AWD! Σε αυτή την περίπτωση, ένας ακόμη μικρός ηλεκτροκινητήρας (περίπου 5 ίππων) τοποθετείται στον πίσω άξονα και αναλαμβάνει την κίνησή του, προσδίδοντας χαρακτηριστικά τετρακίνησης και βελτιώνοντας την ελκτική πρόσφυση, όπως και την ασφάλεια σε ολισθηρές συνθήκες. Η απόδοση παραμένει αμετάβλητη, στους 116 ή 132 ίππους. Ανάλογα το ποια έκδοση έχετε επιλέξει.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλη τη γκάμα μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...