Hyundai Ν - Από το WRC στην κορυφαία τεχνολογία ηλεκτροκίνησης [video]

Η Hyundai έχει επενδύσει στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στις κατασκευές με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, στοιχείο που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες της κορεάτικης φίρμας και στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

  • -
  • -

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί ένα από τα βασικά πεδία εξέλιξης και δοκιμών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε κάθε μορφή αγώνων, οι εταιρείες και οι προμηθευτές τους, μπορούν να δοκιμάσουν σε ακραίες συνθήκες νέα μηχανικά μέρη και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες στη συνέχεια περνούν στα μοντέλα παραγωγής. Επιπλέον, η εμπλοκή μίας αυτοκινητοβιομηχανίας στο motorsport αναδεικνύει μέρος του DNA και της φιλοσοφίας που διακατέχει τη μάρκα. Και αυτό ακριβώς κατάφερε η Hyundai με τη σύσταση του Ν Division και του αγωνιστικού τμήματος της Hyundai Motorsport. Η κορεάτικη φίρμα κυριάρχησε στις ειδικές διαδρομές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αλλά και στις πίστες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τουρισμού, ενώ δημιούργησε εκρηκτικές κατασκευές αναδεικνύοντας τη δυναμική και οδηγοκεντρική πλευρά του χαρακτήρα της…

Στο όριο και στοχεύοντας την κορυφή!

Το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας του εμβληματικού σήμερα γράμματος «Ν», γράφτηκε στις ειδικές διαδρομές του WRC. Με το i20 να φορά την αγωνιστική του περιβολή, η Hyundai έχει καταφέρει να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής του θεσμού εδώ και μία δεκαετία. Ήδη μετράει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών, ενώ 31 φορές έχει κατακτήσει το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Χαρακτηριστικό της τεράστιας δυναμικής της ομάδας, είναι το γεγονός ότι σε 205 αγώνες, τα αυτοκίνητα της Hyundai έχουν τερματίσει 127 φορές στο βάθρο!

Όμως, το DNA της Hyundai και του N Division, δεν περιορίζεται στις ειδικές διαδρομές. Το αγωνιστικό τμήμα της κορεάτικης μάρκας, ξεκίνησε το 2018 τη σχεδίαση και κατασκευή αυτοκινήτων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού, στοχεύοντας να κυριαρχήσει και στους αγώνες πίστας της υφηλίου. Και το αποτέλεσμα δεν ήταν διαφορετικό, αφού τέσσερις φορές τα τελευταία έξι χρόνια, οι οδηγοί της Hyundai έχουν κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών, τις δύο πρώτες με το i30 και τις δύο τελευταίες με το εντυπωσιακό Elantra Ν TCR. 

Από τη Namyang στο Nurburgring…

Η εμπλοκή και η επιτυχημένη παρουσία της Hyundai στο μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν το πρώτο βήμα. Ήταν το έναυσμα για την ίδρυση του Division. Του ειδικού τμήματος, το οποίο φρόντισε να παρουσιάσει μερικές από τις πλέον συναρπαστικές οδηγοκεντρικές δημιουργίες των τελευταίων ετών! Το γράμμα «Ν» έγινε συνώνυμο των κορυφαίων κατασκευών της Hyundai, προερχόμενο από την Namyang, περιοχή της Κορέας που γεννήθηκε το brand Ν, αλλά και τη θρυλική πίστα του Nurburgring. Εκεί, που εξελίχθηκαν και ουσιαστικά ρυθμίστηκαν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια όλα τα μοντέλα με τα διακριτικά N.

Όταν η Hyundai ανακοίνωσε την ίδρυση του N Division, ανέφερε ότι οι δημιουργίες του τμήματος θα βασίζονται σε τρεις πυλώνες. Τη βέλτιστη απόδοση και αίσθηση σε έναν δρόμο με διαδοχικές στροφές, την ευκολία στην καθημερινή μετακίνηση και τους κορυφαίους χρόνους στην πίστα. Ένα κοκτέιλ στοιχείων που θαρρεί κανείς πως δύσκολα μπορούν να συνδυαστούν, αλλά η Hyundaiτο κατάφερε με απόλυτη επιτυχία. Με ένα μαγικό τρόπο οι τεχνικοί του N Division μεταμόρφωσαν καθημερινά μοντέλα σε πολεμικές μηχανές. Τα i20, i30 και Kona με το χαρακτηριστικό Ν στο αμάξωμα, ενθουσίασαν τους φίλους της αυτοκίνησης και τους λάτρεις της οδήγησης. Χάρισαν ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης σε όσους βρέθηκαν στο τιμόνι τους, απολαμβάνοντας τεχνολογίες που η κορεάτικη μάρκα εξέλιξε και δοκίμασε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Χωρίς δόσεις υπερβολής, τα μοντέλα με το λογότυπο N θεωρούνται ήδη σήμερα εμβληματικά και κλασσικά… 

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Το πάθος για την οδήγηση αποτελεί σήμερα μέρος του DNA της Hyundai, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η κορεάτικη μάρκα δεν κοιτάζει στο μέλλον. Το μακροπρόθεσμο πλάνο του εξηλεκτρισμού της γκάμας της έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετά χρόνια, με τη Hyundai να προσφέρει άκρως αποδοτικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Οι πράσινες τεχνολογίες και ο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία της κορεάτικης φίρμας. Όμως, το… «αίμα, νερό δεν γίνεται.» Πιστή στις αρχές και τις αξίες της, διατηρώντας στο ακέραιο το DNA της, η Hyundai θέλησε ακόμα μία φορά να καινοτομήσει. Και το κατάφερε με το νέο Ioniq 5 N.

Γαλουχημένο μέσα από τις νίκες και τις επιτυχίες της Hyundai στο WRC και το Πρωτάθλημα Τουρισμού, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων κατάφερε να θέσει νέα στάνταρ στις κατασκευές του είδους. Οι κορυφαίες επιδόσεις και οι εντυπωσιακές επιταχύνσεις είναι στοιχεία που μπορεί εύκολα να βιώσει κανείς σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όμως, η δημιουργία του Division είναι το πιο οδηγοκεντρικό ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά σήμερα. Οι τρεις πυλώνες που χαρακτηρίζουν όλες τις δημιουργίες του ανήσυχου τμήματος της Hyundai διατηρούνται στο ακέραιο, με το Ioniq 5 Nνα αποτελεί μία δήλωση των δυνατοτήτων της κορεάτικης φίρμας στην κατασκευή αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Κάνοντας επίδειξη της κορυφαίας τεχνογνωσίας που έχουν αποκτήσει μέσα από τους αγώνες, οι τεχνικοί της Hyundai δημιούργησαν ένα σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι πιο κοντά σε ένα θερμικό από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα. Ο διττός χαρακτήρας που διακρίνει όλα τα μοντέλα N διατηρείται ακέραιος, αφού το Ioniq 5 N είναι εξαιρετικά πρακτικό στην καθημερινότητα, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό στην άνεση. Όλα αυτά, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα επιλέξεις το Mode, το οποίο αμέσως θα σου επιβεβαιώσει ότι αυτό το ηλεκτρικό είναι ξεκάθαρα κατασκευασμένο για τη χαρά της οδήγησης.

Οι τεχνικοί της Hyundai έχουν εξελίξει στη λεπτομέρεια τα μηχανικά μέρη, όπως η σφικτή ανάρτηση και τα θηριώδη φρένα με τους δίσκους των 400 mm και 300 mm μπροστά/πίσω, ενώ τεχνολογίες όπως το Mode φροντίζουν για τη βέλτιστη απόδοση και αίσθηση. Μπορείς να αλλάξεις δεκάδες παραμέτρους που αφορούν την απόκριση στο γκάζι, την ανάρτηση ή το βάρος του τιμονιού. Αλλά το σοκ θα έρθει τη στιγμή που θα επιλέξεις το Shift mode, το οποίο μέσω των paddles προσομοιώνει με απίστευτη ακρίβεια την οδήγηση ενός θερμικού μοντέλου με αυτόματο κιβώτιο. Μία μοναδική καινοτομία της Hyundai, η οποία φέρνει το Ioniq 5 Ν πιο κοντά από κάθε άλλο ηλεκτρικό μοντέλο σε συμβατικό. Το N Torque distribution, το οποίο μπορεί να ρυθμίσει την κατανομή της ροπής εμπρός-πίσω σε 11 διαφορετικές θέσεις, το N Drift optimizer και το N Pedal, σου επιτρέπουν να απολαύσεις τους 650 ίππους των δύο ηλεκτροκινητήρων και μαζί τη γοητεία της πραγματικής οδήγησης. 

Η χαρά της οδήγησης

Για τη Hyundai η οδηγική απόλαυση εξακολουθεί να έχει σημασία. Οι αγώνες αυτοκινήτου αποτελούν το εργαστήριο στο οποίο η κορεάτικη μάρκα δοκιμάζει και εξελίσσει όλες τις τεχνολογίες που φροντίζουμε να απολαμβάνουμε στα μοντέλα παραγωγής υψηλών επιδόσεων. Μπορεί η αυτοκίνηση να έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, αλλά η κορεατική μάρκα δεν αλλάζει το DNA της. Η ιστορία για τις δημιουργίες του N Division συνεχίζεται και θα είναι το ίδιο συναρπαστική στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μπες τώρα εδώ και μάθε ακόμα περισσότερο για το νέο Hyundai Ioniq 5 N και ζήσε μέρος της εμπειρίας Ν. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...