Ηλεκτρικό όχημα έπιασε φωτιά και καιγόταν για 4 ώρες – Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος [video]

Ένα Tesla Semi τυλίχτηκε για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους στις φλόγες, με την πυροσβεστική, να παλεύει για την κατάσβεση του επί 4 συνεχόμενες ώρες!

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά οχήματα παρά τα όσα περιστατικά έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, δεν αναφλέγονται τόσο εύκολα. Εάν όμως για το οιοδήποτε λόγο πιάσουν φωτιά, τότε η κατάσβεση τους είναι πραγματικά, μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Δύσκολα σβήνεις ένα επιβατικό ηλεκτρικό, φανταστείτε ένα φορτηγό

Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι ένα mainstream ηλεκτρικό αυτοκίνητο είτε sedan είτε crossover/SUV εφοδιάζεται με μια μπαταρία περίπου 75-85 kWh και σε περίπτωση που αναφλεγεί δε σβήνει εύκολα η φωτιά, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί εάν πιάσει φωτιά ένα ηλεκτρικό φορτηγό, όπως το Tesla Semi που κρύβει στα ενδότερα του μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 900 kWh.

Για την ακρίβεια δε χρειάζεται να φανταστείτε τίποτα απολύτως γιατί ένα τέτοιο συμβάν έλαβε χώρα στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στον αυτοκινητοδρόμο Interstate 80 στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας.

Για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους ένα Tesla Semi, τυλίχτηκε στις φλόγες στις 3 τα ξημερώματα, με την πυροσβεστική που έσπευσε άμεσα στο σημείο καθώς το όχημα βρίσκονταν μερικά μόλις μέτρα από δασική έκταση, να παλεύει στην κυριολεξία για την κατάσβεση του περισσότερες από 4 ώρες!

Προφανώς, η κυκλοφορία διεκόπη όλο αυτό το χρονικό διάστημα και από τα δυο ρεύματα, με αξιωματούχους του αυτοκινητοδρόμου να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες συνθήκες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς η τεράστια μπαταρία του Tesla Semi όχι μόνο δεν έσβηνε με το νερό αλλά έθετε σε κίνδυνο όποιον βρίσκονταν κοντά δίχως ειδική μάσκα, από τις αναθυμιάσεις!

Δείτε ακόμη: Πως κατέληξαν εκατοντάδες ολοκαίνουργια Tesla παρατημένα σε ένα χωράφι;

Έπειτα από 4 και πλέον ώρες και κάμποσους τόνους νερού, η φωτιά στο Tesla Semi τέθηκε υπό έλεγχο αλλά δεν έσβησε πλήρως. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής ομάδας που βρέθηκε στο σημείο δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι θα ασφαλίσουν την περιοχή γύρω από το όχημα και θα το αφήσουν να σβήσει μόνο του πλέον ρίχνοντας νερό στο έδαφος.    

Ούτε η Tesla, ούτε ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής φίρμας Elon Musk έχουν προχωρήσει σε κάποια επίσημη τοποθέτηση για το συμβάν. Θυμίζουμε ότι το Tesla Semi πραγματοποιεί εδώ και χρόνια δοκιμές σε όλη τη χώρα και χρησιμοποιείται επί του παρόντος, ένας πολύ μικρός αριθμός οχημάτων, από μεγάλες εταιρείες όπως η PepsiCo.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...