H Porsche που δεν έχει τιμή - Θα την δώσει σε έναν αγοραστή τυχαία!

Η Porsche κατασκεύασε μια «one-off» 911 GT3 RS για να τιμήσει τον αείμνηστο Jo Siffert και θα επιλέξει τυχαία τον αγοραστή της, στην έκθεση Auto Zurich, το Νοέμβριο!

  • -
  • -

Για τους φανατικούς της Porsche αλλά και για τους απανταχού petrolheads αυτού του πλανήτη, η Porsche 911 GT3 RS, φαντάζει σαν το Άγιο Δισκοπότηρο της απόλαυσης στην οδήγηση.

Φανταστείτε λοιπόν, πόσο πολύτιμη μπορεί να είναι αυτή, η μία και μοναδική 911 GT3 RS που κατασκεύασε η Porsche, προκειμένου να τιμήσει τον θρυλικό Ελβετό οδηγό της, Jo Siffert, με τον οποίο κατέκτησε την πρώτη της νίκη το 1969 στον αγώνα των 1.000 km στο Österreichring, πίσω από τα «πηδάλια» της εμβληματικής 917…

Ένας υπερ-τυχερός…

Η εν λόγω Porsche 911 GT3 RS είναι βαμμένη σε λευκό και πράσινο. Όπως δηλαδή η μακρινή… συγγενής της. Και οι δυο αποχρώσεις έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μέσω του προγράμματος «Paint to Sample» της Porsche.

Φυσικά, από το καλλίγραμμο κορμί της θα ήταν αδύνατο να απουσιάζει και ο αριθμός «29», ο οποίος βρίσκεται στο καπό, στις πόρτες ακόμη και στα καπάκια των βαλβίδων έως και το πίσω φτερό.

Υπάρχουν επίσης και τα λογότυπα των χορηγών. Του 1969. Της Bosch και της Shell. Μάλιστα, οι δυο εταιρείες δέχτηκαν με μεγάλη ευχαρίστηση να συνεργαστούν με την Porsche προκειμένου να αποδώσουν όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται τα λογότυπα που είχαν τότε, στο σήμερα… Εξυπακούεται, πως το όνομα και η υπογραφή του Siffert βρίσκονται στις κολόνες του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό, η 911 GT3 RS ντύνεται με μια «ταπετσαρία» Race-Tex σε μαύρο και κόκκινο, με ένα μοτίβο κεντημένου κράνους στα προσκέφαλα των καθισμάτων. Η επένδυση στα μαρσπιέ της πόρτας φέρει τη σιλουέτα της 917 και την υπογραφή του Siffert. Ακόμη και το κλειδί έχει δεχτεί ειδική μεταχείριση και παραδίδεται (σε ειδική ανάγλυφη θήκη με την υπογραφή του Jo Siffert) στον υπερ-τυχερό ιδιοκτήτη του στα χρώματα του αμαξώματος (Pure White/Viper Green).

Από τεχνικής σκοπιάς, δεν υπάρχει η παραμικρή αλλαγή και προφανώς, δε χρειαζόταν και καμία. Ο 4λιτρος, 6κύλινδρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας, αποδίδει 525 ίππους στις 9.000 rpm και χρειάζεται μόλις 3,2’’, για να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h το αμάξωμα των 1.450 kg. 

Η Porsche, για κακή τύχη των υποψηφίων αγοραστών του μοντέλου, δεν πουλά το αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια, θα το παρουσιάσει στην Ελβετία τον Αύγουστο και κατόπιν, θα το μεταφέρει στην έκθεση αυτοκινήτου στη Ζυρίχη (Auto Zurich) τον Νοέμβριο, όπου και θα επιλέξει έναν και μόνο αγοραστή, ο οποίος θα κάνει δική του τη συλλεκτική και one-off 911 GT3 RS Jo Siffert Special Edition.

Δείτε ακόμα: GOCAR αποκλειστικό, οδηγούμε τη νέα Porsche Macan

Ο τρόπος που θα επιλεγεί αυτός ο υπερ-τυχερός και εννοείται με «βαρύ» πορτοφόλι αγοραστής θα γίνει… random. Τυχαία δηλαδή. Θα δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση όσοι ενδιαφέρονται για το αυτοκίνητο, μέσα από ένα επιλεγμένο group πελατών της Porsche, και θα προκύψει ο ένας, που θα φύγει μαζί της… Για την ιστορία, μόλις δύο χρόνια μετά τη θρυλική νίκη του στον αγώνα των 1.000 km στο Österreichring  με την 917, ο Siffert, βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...