Ελλάδα: Σαρώνουν οι κάμερες της Αστυνομίας – 5.761 κλήσεις σε 7 ημέρες

Η υπερβολική ταχύτητα είναι μία από τις συνηθέστερες παραβάσεις των οδηγών στην Ελλάδα. Οι κάμερες της Αστυνομίας όμως, δεν χαρίζονται σε κανέναν.

  • -
  • -

«Βροχή» πέφτουν οι κλήσεις και τα πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα στη χώρα μας. Η Αστυνομία τοποθετεί συνεχώς σταθερές κάμερες σε συγκεκριμένα σημεία των αυτοκινητοδρόμων και των αστικών κέντρων, ενώ κλιμάκια της Τροχαίας στήνουν μπλόκα με κινητές κάμερες, εντοπίζοντας και καταγράφοντας κάθε αυτοκίνητο που παραβιάζει τα όρια ταχύτητας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την περασμένη εβδομάδα, από 15 έως 21 Ιουλίου 2024, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών, με στόχο την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b61f250d8d8e6fc814d300af455408e9.jpg

Δείτε ακόμη: Ελλάδα: Σε ποια εθνική οδό μπήκαν οι κάμερες TraffiStar; Έκοψαν πρόστιμα 135.000 ευρώ

Συνολικά, διενεργήθηκαν 131.852 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 31.207 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκες οι ανάλογες διοικητικές ποινές. Από αυτές τις παραβάσεις, οι 5.761 αφορούσαν την υπερβολική ταχύτητα, με τα πρόστιμα να υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ποιο είναι το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα

Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες εξαρτάται από το πόσο έχουν υπερβεί το ανώτατο όριο στην οδό όπου σημειώθηκε το παράπτωμα. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σε αυτόν που υπερβαίνει το ανώτατο όριο ταχύτητας έως 20 χλμ/ώρα το πρόστιμο αντιστοιχεί σε 40 ευρώ.

kameres

Για υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας πάνω από 20 χλμ/ώρα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Για υπέρβαση ορίου ταχύτητας από 30 χλμ/ώρα και άνω το πρόστιμο είναι 350 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Για κίνηση οχημάτων στους αυτοκινητοδρόμους με ταχύτητα πάνω από 150 χλμ/ώρα, στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας με ταχύτητα πάνω από 130 χλμ/ώρα και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο με ταχύτητα πάνω από 120 χλμ/ώρα, το πρόστιμο ανέρχεται επίσης σε 350 ευρώ και αφαιρείται επί τόπου η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...