Η Νο1 BMW στην Ελλάδα - Κοντράρει στα ίσια το Toyota C-HR

Το δημοφιλές μοντέλο ανήκει στην κατηγορία των SUV και έχει καταφέρει μέσα στο πρώτο 6μηνο του έτους να πουλήσει πάνω από 1.400 κομμάτια.

  • -
  • -

Δυναμικό ξεκίνημα πραγματοποίησε το BMW Group Hellas το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην πολυτελή κατηγορία αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσίευσε ο ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) ο Όμιλος κατέγραψε 4.027 συνολικές ταξινομήσεις μοντέλων BMW και MINI διατηρώντας την κορυφή της premium κατηγορίας το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς με άνοδο +1,4% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Ποιο μοντέλο ήταν αυτό όμως που ξεχώρισε;

1

Η BMW κατέκτησε την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, στην πολυτελή κατηγορία, με τις επιβλητικές BMW X1/iX1 να σημειώνουν 1.415 συνολικές ταξινομήσεις το πρώτο εξάμηνο και να διατηρούν τον τίτλο του Best-Seller στην κατηγορία των premium SAV μοντέλων. Συγκεκριμένα, τόσο σε πλήρως ηλεκτρική μορφή (iX1), αλλά και ως plug-in hybrid (X1 xDrive25e), το γερμανικό μοντέλο βρέθηκε στην κορυφή της C-SUV κατηγορίας, με 83 και 546 ταξινομήσεις, αντίστοιχα. Στην γενική κατάταξη τώρα, οι ταξινομήσεις των X1/iX1 κοντράρουν στα ίσια το πρώτο Toyota C-HR, με μόλις 1 (!) λιγότερη ταξινόμηση μέσα στο πρώτο 6μηνο! Κανονικό ντέρμπι…

2

Η BMW με την νέα X1 φαίνεται πως «χτύπησε φλέβα χρυσού», έχοντας δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικογενειακό SUV που στέκεται περήφανα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της premium κατηγορίας. Αποτελεί το μικρότερο σε διαστάσεις crossover της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και είναι ουσιαστικά το φθηνότερο εισιτήριο κάποιου που θέλει να μπει στον πολυτελή κόσμο των SUV με τον έλικα στο εμπρός μέρος. Πόσο κοστίζει; Από 41.160 ευρώ δηλώνει ο διαμορφωτής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την βασική έκδοση X1 sDrive18i. Πρόκειται για το μοντέλο με τους 136 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων Steptronic.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα η BMW όνειρο των 727 PS - Τιμή

Τέλος, να πούμε ότι το μερίδιο του BMW Group στην πολυτελή κατηγορία για το πρώτο εξάμηνο του 2024 ανήλθε στο εντυπωσιακό 40,9%, (5,2% στο σύνολο της αγοράς) με 3.160 ταξινομήσεις μοντέλων BMW και 867 ταξινομήσεις αυτοκινήτων ΜΙΝΙ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...