10 μάρκες αυτοκινήτων που προτιμούν οι εκατομμυριούχοι - Πιο ταπεινές από όσο νομίζετε

Το χρήμα δεν είναι πρόβλημα για αυτή την κάστα ανθρώπων. Όπως αποδεικνύεται όμως, το αυτοκίνητο που επιλέγουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις είναι… μια «γήινη» επιλογή!

  • -
  • -

Η Ramsey Solutions δημοσίευσε πρόσφατα τη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ αναφορικά με τους Αμερικανούς εκατομμυριούχους. Θυμίζουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι τη σήμερον ημέρα οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι αλλά και δισεκατομμυριούχοι αυτού του πλανήτη, βρίσκονται στις Η.Π.Α, με την Κίνα να ακολουθεί. Γι αυτό και η μελέτη εστίασε σε αυτήν τη χώρα την έρευνα της, σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

Η National Study of Millionaires λοιπόν «μελέτησε» περισσότερους από 10.000 εκατομμυριούχους και μοιράστηκε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία από τα συμπεράσματα της.

Για παράδειγμα, αναφέρει στην έκθεση της ότι οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι, πήγαν σε δημόσια σχολεία, ενώ η πλειονότητα αυτών, ακολουθεί επιπλέον μια σπαρτιάτικη λογική στις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης.

Συνολικά, η έρευνα τονίζει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι είναι αυτοδημιούργητοι και πειθαρχημένοι όσον αφορά τον τρόπο ζωής τους αλλά και την εν γένει συμπεριφορά τους. Και αφού πήραμε μια πρώτη γενική εικόνα των Αμερικανών εκατομμυριούχων, ας δούμε και τις μάρκες αυτοκινήτων που επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους!

Οι 4 από τις 5 πρώτες επιλογές είναι ιαπωνικές εταιρείες

Οι περισσότεροι από τους Αμερικανούς εκατομμυριούχους, οδηγούν μοντέλα των Toyota, Honda, Ford, Lexus και Subaru. Ίσως και να προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός, ότι από την πρώτη συνολικά 10άδα η μόνη premium ευρωπαϊκή φίρμα αυτοκινήτων είναι η BMW, η οποία βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ απουσιάζουν πλήρως οι Mercedes, Audi, Porsche κ.τλ. Για την ακρίβεια, μόλις το 1% των Αμερικανών εκατομμυριούχων θα στραφεί στην αγορά κάποιου super luxury μοντέλου ή κάποιου supercar.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2573fc361b88b2b37cfc476af5add0c3.jpg

Στην 7η θέση των επιλογών των Αμερικανών εκατομμυριούχων βρίσκεται η Acura, η θυγατρική δηλαδή της Honda, στην 8η θέση συναντάμε την Hyundai, ενώ στην 9η και 10η θέση βρίσκονται οι Buick και Lincoln.

Όπως απέδειξε η έρευνα, οι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι επιλέγουν το αυτοκίνητο τους πρωτίστως με γνώμονα την αξιοπιστία του, με το ίματζ και το κύρος, να μην τους απασχολεί σχεδόν… καθόλου.

Δείτε ακόμα: Ποια χώρα στον κόσμο έχει περισσότερα αυτοκίνητα από κατοίκους

Όχι πως αυτές οι εταιρείες βέβαια στερούνται κύρους ή υψηλού ίματζ αλλά σίγουρα ένας εκατομμυριούχος θα μπορούσε να αποκτήσει όποιο αυτοκίνητο επιθυμούσε, επομένως, κάτι δείχνει και αυτό σχετικά με τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν αυτοί οι άνθρωποι.   

Η έρευνα σημειώνει επίσης, ότι τα στοιχεία βασίζονται σε ένα μεγάλο μεν δείγμα εκατομμυριούχων αλλά όχι στο σύνολο αυτών (υπολογίζονται στις Η.Π.Α. ότι ξεπερνούν τα 22 εκατ.) και ενδέχεται να μην είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό των τάσεων ή των προτιμήσεων τους. Πάντως όπως σημειώνει συγκεκριμένα, το δείγμα είναι αρκούντως επαρκές, για ασφαλή συμπεράσματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...