Έπαθα βλάβη και δεν έχω οδική βοήθεια - Τι πρέπει να κάνω

Δυστυχώς, σε μια τέτοια περίπτωση και θα ταλαιπωρηθείτε και θα χρειαστεί να πληρώσετε τουλάχιστον 4 φορές ακριβότερα την οδική βοήθεια, απ’ ότι εάν την είχατε ως παροχή στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας…

  • -
  • -

Είναι από τις παροχές εκείνες, που δεν αξίζει κανείς να πάρει το «ρίσκο», χρηματικό και ψυχολογικό, και να μην την προσθέσει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου του. Κι αυτό, μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όλοι οι παθόντες… Όσοι δηλαδή χρειάστηκαν έστω και μία φορά στη ζωή τους οδική βοήθεια και δεν είχαν, την αντίστοιχη κάλυψη!

Από 22 ευρώ… 80 ευρώ

Σε γενικές γραμμές, η επιλογή «Οδικής Βοήθειας» στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου, θα σας κοστίσει χονδρικά, επιπλέον των υπολοίπων παροχών, κοντά στα 22 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή… ούτε 2 ευρώ το μήνα. Αντιθέτως, εάν δεν επιλέξετε την εν λόγω υπηρεσία, σε περίπτωση που χρειαστείτε τη «βοήθεια» της, για μια απλή βλάβη που δυστυχώς όμως σας ακινητοποίησε στη μέση του δρόμου, τότε…

Πρωτίστως, έχετε κατά νου, ότι θα ταλαιπωρηθείτε. Δε θα «σηκώσετε» δηλαδή το κινητό σας τηλέφωνο και θα καλέσετε τον αριθμό της οδικής βοήθειας που αναγράφει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας και η υπάλληλος της εταιρείας θα σας ενημερώσει άμεσα για το χρόνο άφιξης του συνεργάτη της..

Θα πρέπει να βρείτε εκείνη τη στιγμή την οδική βοήθεια που χρειάζεστε, να πληρώσετε μίνιμουμ 80 ευρώ για τις υπηρεσίες που θα σας προσφερθούν, ανάλογα και το πού βρίσκεστε, και να κάνετε το σταυρό σας, ο οδηγός να είναι κάπου στα πέριξ και να μη χρειαστεί ώρες για να έρθει σε εσάς… Με πιο απλά λόγια, την πατήσατε.

Προσοχή! Άλλο Οδική Βοήθεια και άλλο… Φροντίδα Ατυχήματος

Πολλοί οδηγοί με ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μπερδεύουν την κάλυψη «Φροντίδα Ατυχήματος» με την υπηρεσία «Οδικής Βοήθειας», έχοντας κατά νου, ότι είναι το ίδιο πράγμα και ότι σε περίπτωση που υπάρξει βλάβη χωρίς οδική βοήθεια, η φροντίδα ατυχήματος μπορεί να τους εξυπηρετήσει με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό βέβαια είναι απόλυτα αναληθές. Οι δύο αυτές καλύψεις, παρά τα κοινά τους σημεία, είναι διαφορετικές. Τα δύο σημαντικότερα σημεία που διαφοροποιούνται είναι:

  • Η οδική βοήθεια παρέχεται σε κάθε βλάβη, είτε αυτή προήλθε από ατύχημα είτε όχι ενώ η φροντίδα ατυχήματος αφορά αποκλειστικά περιπτώσεις ατυχήματος.
  • Η οδική βοήθεια αφορά την επιδιόρθωση ή μεταφορά του οχήματος, ενώ η φροντίδα ατυχήματος εστιάζει στη διευκόλυνση του ίδιου του ασφαλισμένου για την υποβολή δήλωσης ατυχήματος και – εάν υπάρχει αδυναμία κίνησης του οχήματος λόγω του ατυχήματος – μπορεί να γίνει μεταφορά του.

Δείτε ακόμα: Γιατί μένουν τα αυτοκίνητα στον δρόμο το καλοκαίρι

Θα πρέπει, λοιπόν, να ελέγξεις την κάλυψη βοήθειας που έχεις αγοράσει. Έχεις μόνο «οδική βοήθεια ατυχήματος» ή «πλήρη οδική βοήθεια»; Πλέον, γνωρίζετε καλά τι πρέπει να κάνετε…

    

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...