Video: Hyundai κοντράρει… στα ίσια την Lamborghini Aventador SV

Ποιος θα φανταζόταν κάποτε, ότι ένα πεντάθυρο, πενταθέσιο Hyundai θα μπορεί να σταθεί επάξια σε μια κόντρα απέναντι στην εκπληκτική Lamborghini Aventador;

  • -
  • -

Οι κατασκευαστές των εντυπωσιακών exotic supercar είναι λίγοι και συγκεκριμένοι. Η Lamborghini έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στις εταιρείες που προσφέρουν εντυπωσιακά, απίστευτα γρήγορα δημιουργήματα με εκπληκτική εμφάνιση και βέβαια, συγκλονιστικές επιδόσεις. Η Aventador SV είναι ένα γνήσιο supercar και μάλιστα… παλαιάς κοπής, με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6.5 λίτρων, χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση και δύο θέσεις επιβατών. Θα ακουγόταν αστείο αν σας λέγαμε ότι ένα πεντάθυρο, πενταθέσιο Hyundai καταφέρνει να κάτσει δίπλα της σε μια κόντρα των 400 μέτρων. Εκτός αν μιλάμε για το νέο Ioniq 5 N.

Δύο ηλεκτροκινητήρες vs ατμοσφαιρικός V12!

Το δημιούργημα της Hyundai έχει κάνει την παγκόσμια petrolhead κοινότητα να… παραμιλάει. Δεν είναι μόνο η ισχύς, αφού πάρα πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ γρήγορα. Είναι η γνήσια σπορ ταυτότητά του που προσομοιάζει εκπληκτικά καλά τα παραδοσιακά μοντέλα επιδόσεων με βενζινοκινητήρα. Εικονικό «κιβώτιο ταχυτήτων» με χειροκίνητη λειτουργία, ήχος κινητήρα, δυνατότητα «συμπλεκταρίσματος» για drift και πολλά ακόμη καλούδια που είναι αδύνατο να αποδοθεί η αίσθησή τους με λέξεις. Ένα ηλεκτρικό, το οποίο έχει γνήσια σπορ χαρακτηριστικά, κάτι που μέχρι πρότινος φάνταζε απίστευτο.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το εκρηκτικό Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων - Τιμή

Το CarWow στις… κλασικές κόντρες που συνηθίζει να κάνει στα video του, το έβαλε απέναντι στην Lamborghini Aventador και μάλιστα, στην SV έκδοσή της. Η ισχύς των 750 ίππων είναι μεγαλύτερη κατά 100 ίππους από το Hyundai, ενώ το βάρος του ιταλικού supercar βρίσκεται περίπου 700 κιλά χαμηλότερα. Όλα δείχνουν ότι τα δύο αυτοκίνητα… δεν έχουν επαφή. Κι όμως, το Hyundai καταφέρνει να σταθεί πολύ καλά απέναντι στην Aventador SV, χάνοντας μεν, αλλά με μικρή διαφορά, αν αναλογιστούμε τα χαρακτηριστικά. Ειδικά στα πρώτα μέτρα της «κόντρας», η επιτάχυνση γινόταν… πρόσωπο με πρόσωπο για τα δύο αυτοκίνητα, κάτι που σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες δρόμου, ελάχιστα μοντέλα μπορούν να σταθούν δίπλα στο Hyundai Ioniq 5 N. Δείτε το video και... απολαύστε τη μελωδία από τον ατμοσφαιρικό V12 της Lamborghini!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...