To Hybrid SUV της Ford που καίει 5,4 lt στα 100 km - Έχει 180 ίππους

Οικογενειακό, τεχνολογικά προηγμένο, με γνήσια SUV χαρακτηριστικά αλλά και ελάχιστη κατανάλωση που το καθιστά άκρως οικονομικό στην καθημερινότητα!

  • -
  • -

Η αγορά σήμερα είναι γεμάτη SUV κάθε κατηγορίας αμαξώματος και τιμής. Παράλληλα, η υβριδική τεχνολογία γνωρίζει όλο και περισσότερη άνθιση, για αυτό και προσφέρονται πάρα πολλά διαφορετικά είδη προκειμένου οι αγοραστές να καταλήξουν στην ιδανική για εκείνους λύση. Ωστόσο λίγα μοντέλα καταφέρνουν να συνδυάζουν τόσο καλά την οικονομία καυσίμου με τις ζωντανές επιδόσεις, την ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά και τους χώρους, όσο το Ford Kuga FHEV. Πρόκειται για την πλήρως υβριδική έκδοση του δημοφιλούς SUV, η οποία όμως δεν φορτίζει από πρίζα, όπως συμβαίνει με το Plug-In Hybrid Ford Kuga. Ανακτά ενέργεια στο φρενάρισμα και το ελεύθερο ρολάρισμα, άρα ο οδηγός δεν έχει καμία υποχρέωση φόρτισης του αυτοκινήτου!

Οικογενειακό SUV με ελάχιστη κατανάλωση

Σύμφωνα με τη Ford, το Kuga FHEV χρειάζεται 5,4 λίτρα βενζίνης ανά 100 km σε μεικτό κύκλο οδήγησης. Εμείς, έχοντας στα χέρια μας την τετρακίνητη έκδοση Kuga FHEV AWD, η οποία χρειάζεται ελαφρώς περισσότερο καύσιμο συγκριτικά με τη στάνταρ επιλογή με κίνηση μόνο στον εμπρός άξονα, είδαμε μέση κατανάλωση στα 6 λίτρα ανά 100 km, σε πραγματικές συνθήκες! Μάλιστα, κατά την οδήγηση αποκλειστικά σε αστικό περιβάλλον, όπου ο ηλεκτροκινητήρας του υβριδικού συστήματος έχει τον πρώτο λόγο, μετρήσαμε ακόμη και 4,5 λίτρα ανά 100 km, μια επίδοση εκπληκτική για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας με full hybrid σύστημα και όχι κάποιο Plug-In Hybrid σύνολο.

Δείτε ακόμη: Η αναλυτική δοκιμή μας για το Ford Kuga FHEV AWD

Σε συνδυασμό με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 54 λίτρων, το οικογενειακό Ford Kuga μπορεί να καλύψει αποστάσεις κοντά στα 900 km δίχως να απαιτείται επίσκεψη σε πρατήριο καυσίμων. Εντός πόλης, κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος αλλά και του ελεύθερου ρολαρίσματος, το σύστημα επιστρέφει συνεχώς ενέργεια στην μπαταρία των 1,1 kWh προκειμένου να αξιοποιηθεί μετέπειτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Kuga FHEV να κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό άνω του 60% εντός πόλης. Κατά συνέπεια ο βενζινοκινητήρας παραμένει σβηστός, άρα δεν καταναλώνει καθόλου βενζίνη. Να πούμε ότι η μέγιστη ισχύς του συνόλου διαμορφώνεται στους 180 ίππους, προσφέροντας αξιοπρεπέστατες επιδόσεις για οικογενειακό SUV, με 0-100 km/h σε 9,1 sec και τελική ταχύτητα 196 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...