Koenigsegg: Ένωσε τρία supercar για να φτιάξει τη μοναδική Chimera – Ποιος την απέκτησε

Ο Christian von Koenigsegg έκανε για πολλοστή φορά τα μαγικά του κατασκευάζοντας ένα συλλεκτικό supercar με τα καλύτερα «κομμάτια» από τα Agera RS, CC850 και Jesko.

  • -
  • -

Η Χίμαιρα, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν ένα τρομακτικό ζώο ή τέρας εάν προτιμάτε καλύτερα, που έβγαζε φωτιές από το στόμα, είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού και… ουρά φιδιού.

Ένα τέτοιο υβρίδιο, όχι από ζώα αλλά από supercars, δημιούργησε και η Koenigsegg. Η τελευταία και μοναδική σημειωτέων δημιουργία του Christian von Koenigsegg, ονομάζεται Agera RS Chimera, χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια εξέλιξης για να πάρει σάρκα και οστά και κρύβει κάτω από το macho περιτύλιγμα της, τα καλύτερα από τα Agera RS, CC850 και Jesko!

Για έναν πελάτη!

Ο άνθρωπος που ζήτησε από τον Koenigsegg να του φτιάξει κάτι μοναδικό, κάτι που δε θα είχε κανένας άλλος άνθρωπος στον κόσμο, όσο πλούσιος κι αν είναι αυτός, δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της FIA Mohammed Ben Sulayem!

Το Chimera ήταν αρχικά ένα «κανονικό» Agera RS και ένα από τα πολλά supercars που ανήκαν στην προσωπική συλλογή του Ben Sulayem. Μέχρι που ο Πρόεδρος της FIA ζήτησε από τον Christian και την ομάδα του να ξεκινήσουν αυτό το μοναδικό πρότζεκτ για  λογαριασμό του.

Για να μην μακρηγορούμε, το Chimera πήρε τα μεγαλύτερα turbo του Jesko, φθάνοντας έτσι τους 1.300 σχεδόν ίππους (1.600 ίππους εάν χρησιμοποιήσει συνθετικά καύσιμα), το κιβώτιο ταχυτήτων του CC850, όπως επίσης και το μπλοκ του κινητήρα από το Jesko. Στα χαρτιά, ίσως αυτές οι αλλαγές να ακούγονται απλές. Στην πραγματικότητα όμως κάθε άλλο παρά κάτι απλό ήταν…

Η διαδικασία ανάπτυξης διήρκεσε τρία χρόνια και απαιτούσε πλήθος τεχνικών παρεμβάσεων. Αλλαγή θέσης στην μπαταρία, νέες βάσεις για το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, νέες πλεξούδες, νέο λογισμικό, νέα χειριστήρια, ακόμη και νέο σύστημα πολυμέσων.

Η μεγαλύτερη ωστόσο δυσκολία είχε να κάνει με την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων. Ο Koenigsegg, έλυσε κι αυτό το γρίφο, με τον Ben Sulayem, να του ζητά μετά να προσθέσει στο μοναδικό αυτό supercar και χειροκίνητο κιβώτιο! Όπως αντιλαμβάνεστε έγινε πράξη και αυτή η επιθυμία του Προέδρου της FIA.

Επανασχεδιάστηκαν επίσης πολλά μέρη της ανάρτησης, το υποπλαίσιο αυτής, υπήρξαν και πάρα πολλές αλλαγές στο σύστημα ψύξης του κινητήρα και του κιβωτίου, με τον Christian von Koenigsegg, να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι «θα ήταν προτιμότερο και σίγουρα φθηνότερο να ξεκινούσα την κατασκευή ενός αυτοκινήτου από το μηδέν, παρά αυτό που καταφέραμε, να ενώσουμε δηλαδή νέες και παλιές τεχνολογίες σε ένα αυτοκίνητο».

Δείτε ακόμα: Το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το Koenigsegg Jesko Absolut

Αντιλαμβάνεστε από τα λεγόμενα του Koenigsegg πόσο θα στοίχισε στον Ben Sulayem αυτή η ειδική παραγγελία… Όχι πως ο Πρόεδρος της FIA έχει οικονομικό πρόβλημα, απλώς το αναφέρουμε για την ιστορία…

Το Chimera δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς απομένουν ελάχιστες λεπτομέρειες, περισσότερο τελειοποίησης του αυτοκινήτου παρά τεχνικές, για να πάρει το δρόμο του προς το νέο του ιδιοκτήτη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...