Νοθευμένο καύσιμο σε βενζινάδικο - Πώς θα κάνεις ανώνυμη καταγγελία

Τα περιστατικά με πρατήρια που πουλάνε νοθευμένη βενζίνη ή κάποιο άλλο καύσιμο, έχουν γίνει πάρα πολλά. Πλέον, μπορείς να κάνεις ανώνυμη καταγγελία μέσω του gov.gr!

  • -
  • -

Χιλιάδες οδηγοί έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης από πρατήρια καυσίμων, τα οποία είτε πουλάνε νοθευμένη βενζίνη, είτε κλέβουν στην αντλία, χρεώνοντας περισσότερα λίτρα από αυτά που μπήκαν στο ρεζερβουάρ. Η πρώτη περίπτωση όμως είναι και η πιο σοβαρή, αφού ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κινδυνεύει να αντιμετωπίσει και σοβαρό πρόβλημα με τον κινητήρα του οχήματος, προκαλώντας επιπλέον οικονομική επιβάρυνση! Το ζήτημα εξετάζεται εντατικά από το κράτος με πολύ συχνούς ελέγχους στα πρατήρια. Πλέον, διαβάζουμε πολύ συχνά για πρατήρια που «σφραγίστηκαν» λόγω νοθείας, με τα πρόστιμα που επιβάλλονται να είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά».

Ο πολίτης στον πόλεμο κατά της νοθείας!

Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να καταγγείλουν ένα πρατήριο καυσίμων στην περίπτωση που διαπίστωσαν οι ίδιοι ότι πουλάει νοθευμένα καύσιμα ή «κλέβει» στην αντλία. Μέσω του gov.gr, υπάρχει η επιλογή της ανώνυμης ή της επώνυμης καταγγελίας! Στην πρώτη περίπτωση, ο χρήστης απλώς καταχωρεί το email του και προχωράει στη συμπλήρωση της αντίστοιχης φόρμας. Οι υπεύθυνοι θα δουν την καταγγελία και στη συνέχεια, θα προχωρήσουν σε έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσουν ότι τα στοιχεία είναι αληθινά. Στην περίπτωση της επώνυμης καταγγελίας, ο χρήστης συνδέεται με τους κωδικούς του taxisnet.

Δείτε ακόμη: Βενζινάδικο στην Αττική έβαζε... μαζούτ αντί για πετρέλαιο - Θα διέλυε χιλιάδες κινητήρες

Ωστόσο, η βασική διαφορά είναι ότι το σύστημα θα τον ενημερώνει συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη της καταγγελίας του. Πότε έγινε ο έλεγχος, αν διαπιστώθηκε παρατυπία ή όχι κλπ. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να περιορίσει δραστικά το φαινόμενο νοθείας και τα καύσιμα στην Ελλάδα να αποκτήσουν πολύ καλύτερη ποιότητα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέγουμε ένα πρατήριο της εμπιστοσύνης μας και να ανεφοδιαζόμαστε από εκείνο, για να περιορίσουμε την πιθανότητα να την… πατήσουμε. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι το εργαλείο ανώνυμης ή και επώνυμης καταγγελίας θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε με σύνεση, αποκλειστικά και μόνο στις περιπτώσεις που είμαστε σίγουροι ότι το πρατήριο μας πούλησε νοθευμένο καύσιμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...