Τα δίδυμα αυτοκίνητα των Toyota και Subaru - Ποιο πουλάει περισσότερο και γιατί

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα των Toyota και Subaru είναι ίδια από τεχνικής σκοπιάς και αλλάζει ελαφρώς η σχεδιαστική τους ταυτότητα. Πως δικαιολογείται λοιπόν αυτή η τεράστια απόκλιση στις πωλήσεις τους;

  • -
  • -

Τα Toyota GR86 και Subaru BRZ μπορεί να είναι «κομμένα και ραμμένα» στο ίδιο «πατρόν», η πλάστιγγα όμως σε επίπεδο πωλήσεων γέρνει, με μεγάλη διαφορά, υπέρ του ενός. Ας δούμε λοιπόν πιο σπορ αυτοκίνητο μεταξύ των Toyota και Subaru κέρδισε τη μάχη των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2024 στις Η.Π.Α.

5 προς 1 η αναλογία

Μέχρι τον Ιούνιο, το GR86 επιλέχθηκε από 7.467 καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, την στιγμή που το δίδυμο αδερφάκι του, το BRZ, συγκέντρωσε μόλις 1.414 αγοραστές. Η Toyota μάλιστα είναι στην ευχάριστη θέση να αναφέρει ότι η ζήτηση για το GR86 είναι αυξημένη κατά 41,9% φέτος.

Αντίθετα η Subaru είδε τη ζήτηση για σπορ κουπέ της να μειώνεται κατά 43,7% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο. Για να καταλάβετε κάπως καλύτερα τι ακριβώς συμβαίνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μόνο τον περασμένο μήνα, 1.500 άτομα αγόρασαν ένα GR86, σε αντίθεση με τους μόλις 243 που επέλεξαν το BRZ.

Το GR86 εμφανίζει σαφώς μεγαλύτερη εμπορική απήχηση από το BRZ και αυτό είναι πραγματικά απορίας άξιο από τη στιγμή που μιλάμε ουσιαστικά για δυο ίδια αυτοκίνητα! Και το κυριότερο, χωρίς κάποιο από τα δύο να διατίθεται σε αισθητά χαμηλότερη τιμή. Εκτός κι αν τα 895 δολάρια που πωλείται φθηνότερα η entry level έκδοση του GR86 στις Η.Π.Α. (29.300 δολάρια, έναντι 30.195 δολαρίων του BRZ) παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην τελική κρίση των υποψηφίων αγοραστών.

Σύμφωνα πάντως με αναλυτές της αγοράς, η ελαφρώς ακριβότερη τιμή διάθεσης του μοντέλου της Subaru δεν είναι ο κυρίως λόγος της τεράστιας διαφοράς στις πωλήσεις που εμφανίζουν τα δυο κουπέ μοντέλα μεταξύ τους.

Δείτε ακόμα: To deal της χρονιάς από Toyota, Mazda και Subaru

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα του BRZ και οι μεγαλύτεροι χρόνοι παράδοσης, λειτουργούν όπως φαίνεται αρνητικά στην τελική απόφαση επιλογής. Να σημειωθεί επίσης, ότι η Toyota έχει πολύ ισχυρότερο δίκτυο λιανικής από τη Subaru στις ΗΠΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται και σε επίπεδο πωλήσεων

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...