Το είπε ο Μητσοτάκης – 900 νέα λεωφορεία έως τέλος του 2025 στην Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, ανακοίνωσε πως η χώρα μας θα αποκτήσει συνολικά 900 σύγχρονα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025.

  • -
  • -

Το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού αρμόδιου για θέματα Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών αλλά και για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα, ο κύριος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε πως στις δύο αυτές πόλεις θα κυκλοφορούν έως το τέλος του 2025, συνολικά 900 νέα σύγχρονα λεωφορεία.

mitsotakis

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η εικόνα των λεωφορείων μας δεν ταιριάζει σε μια σύγχρονη ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα στον 21ο αιώνα. Τα τελευταία νέα λεωφορεία είχαν ενταχθεί στον στόλο το 2009, την εποχή που ξεσπούσε η μεγάλη οικονομική κρίση. Σήμερα είμαστε στο 2024 και για πρώτη φορά κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και έπονται πολλά περισσότερα. Μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε συνολικά 900 νέα λεωφορεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και κυρίως είναι προσβάσιμα σε όλους, και στους πολίτες με αναπηρία».

mitsotakis

Επίσης, δήλωσε ότι: «Ολοκληρώνουμε και τις υποδομές φόρτισης έτσι ώστε να μπορούν τα λεωφορεία αυτά όταν δεν κινούνται να φορτίζουν γρήγορα και να ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Επίσης, έπεται ένας ακόμη διαγωνισμός για 700 πρόσθετα λεωφορεία, ο οποίος πρόθεσή μας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Η έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας είναι συνεχής. Θέλω εδώ να θυμίσω ότι αυτά τα λεωφορεία που τώρα βλέπετε χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο έχει πολύ αυστηρά ορόσημα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας. Επομένως, η στροφή στην καθημερινότητα στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα του πολίτη είναι η πρώτη υποχρέωση αυτής της κυβέρνησης και θα επαναλάβω την πολύ μεγάλη σημασία που δίνουμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν δείτε τους απόλυτους αριθμούς θα δείτε ότι τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχει μία πτώση στη χρήση και των λεωφορείων».

Δείτε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο νέος τεράστιος σταθμός φόρτισης - Φορτίζει 55 οχήματα συγχρόνως

mitsotakis

Από την πλευρά του, ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων: «Έπονται τα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου 18 μέτρων και 12 μέτρων, 100 και 200 αντίστοιχα, το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, 211 λεωφορεία στους δρόμους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής τους επόμενους μήνες και ταυτόχρονα το νέο leasing το οποίο κάνει ο ΟΑΣΑ στην Αθήνα, εκτός του νέου διαγωνισμού των 700 λεωφορείων.

Άρα, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ανανεωθεί πλήρως ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και θα έχουμε βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη».

Πηγή: skai.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...