Οδηγός ζήτησε τη βοήθεια του Google Maps και έπεσε στο ποτάμι!

Εκατομμύρια οδηγοί χρησιμοποιούν το Google Maps καθημερινά. Ωστόσο, ορισμένοι δείχνουν απεριόριστη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα.

  • -
  • -

Αναμφισβήτητα το Google Maps είναι η εφαρμογή που εκτιμούν περισσότερο από κάθε άλλη οι οδηγοί σε κάθε γωνιά της γης. Κάποιοι εμπιστεύονται τους Χάρτες της Google με «κλειστά μάτια», δίχως να ελέγχουν τι συμβαίνει μπροστά τους.

Αυτό είναι ένα μεγάλο σφάλμα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Τρανό παράδειγμα αυτό που συνέβη στην Ινδία, όταν ένα αυτοκίνητο κατέληξε στον ποταμό του Kasaragod.

google

Ο οδηγός ακολουθούσε τις οδηγίες των Χαρτών Google, αλλά η εφαρμογή δεν αναγνώρισε πως η έντονη βροχόπτωση είχε προκαλέσει πλημμύρες. Έτσι, τον οδήγησε απευθείας σε μια γέφυρα που περνούσε πάνω από τον ποταμό, η οποία με τη σειρά της είχε καλυφθεί από το νερό.

Όταν λοιπόν επιχείρησε να περάσει τη γέφυρα, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο στο ποτάμι για περίπου 150 μέτρα. Το όχημα σταμάτησε πάνω σε ένα δέντρο και οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν από τα παράθυρα, γλυτώνοντας τα χειρότερα.

google

Δείτε ακόμη: Google Maps: Οι 5 νέες λειτουργίες που πρέπει να ξέρεις τώρα

Όπως ισχυρίζονται οι ντόπιοι, κοντά από το σημείο υπάρχει μια νεόκτιστη γέφυρα που είναι πιο ασφαλής για χρήση. Ωστόσο, οι Χάρτες της Google εξακολουθούν να προτείνουν την παλιά διαδρομή.

Όπως και να έχει, το Google Maps έχει δημιουργηθεί για να μας καθοδηγεί από τον ένα προορισμό στον άλλο, προτείνοντας διαδρομές και εμφανίζοντας τους χρόνους. Άπαντες το χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να το εμπιστευόμαστε απόλυτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...