Διέρρευσε το μεγάλο μυστικό της Ferrari – Έχει αξία 500.000 ευρώ

Η Ferrari προσπάθησε να κρατήσει καλά φυλαγμένο το μεγάλο της μυστικό αλλά τελικά όπως αποδεικνύεται, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον …

  • -
  • -

Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari εξελίσσεται αυτό το διάστημα κάτω από άκρα μυστικότητα στις εγκαταστάσεις της ιταλικής φίρμας στο Μαρανέλλο. Στόχος των Ιταλών, είναι μέσα στο 2025 το αυτοκίνητο να είναι καθόλα έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Με τιμή εκκίνησης άνω των 500.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, μέσα από το στρατόπεδο της Ferrari, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας θα εκκινεί, από τα 500.000 ευρώ ή 537.000 δολάρια με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες…

Αντιλαμβάνεστε ότι οι τιμές αυτές θα ποικίλλουν ανά τον κόσμο, ανάλογα πάντα και με τους φόρους κάθε χώρας. H ουσία πάντως είναι, ότι η πρώτη ηλεκτρική Ferrari, θα κοστίζει όσο η SF90 Stradale!

Ο… «πληροφοριοδότης» του Reuters υποστήριξε επίσης, ότι μια δεύτερη ηλεκτρική Ferrari βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στο Μαρανέλλο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι αυτό το αυτοκίνητο θα είναι … SUV! Δίπλα δηλαδή στο πρώτο SUV μοντέλο της Ferrari, την Purosangue, σύντομα θα βρεθεί κι ένα ακόμα, αυτή τη φορά όμως αμιγώς ηλεκτρικό.

Η Ferrari ωστόσο καλείται να βρει λύση σε ένα μάλλον… ευχάριστο πονοκέφαλο. Οι Ιταλοί δεν προλαβαίνουν να ικανοποιήσουν τις παραγγελίες των πελατών τους, με αποτέλεσμα να πρέπει να «στήσουν» το γρηγορότερο δυνατό ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής!

Θυμίζουμε ότι το 2023, η Ferrari, σημείωσε ιστορικό υψηλό στις πωλήσεις της με 13.663 μονάδες, ενώ πρόσφατα, ο ισχυρός άνδρας της φίρμας Benedetto Vigna, δήλωσε πως η παραγωγή είναι sold out και για ολόκληρο το 2025!

Η Ferrari πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σκοπεύει να κρατήσει την ετήσια παραγωγής της σε μάξιμουμ, 20.000 μονάδες, ανεξαρτήτως της ζήτησης που θα  υπάρχει για τα μοντέλα της.

Δείτε ακόμα: Η Ferrari βγάζει σχεδόν 120.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο!

Άλλωστε η ιταλική φίρμα έχει ήδη περιορίσει την ετήσια παραγωγή της Purosangue στο 20% της συνολικής παραγωγής της, «λογική» που αναμένεται να ακολουθήσει και στο πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο.  

Η πρώτη επίσης ηλεκτρική Ferrari, θα ακούγεται σα να κρύβει κάτω από το περιτύλιγμά της έναν… V12 κινητήρα! Κάτι που επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας, Emanuele Carando. Όπως αντιλαμβάνεστε προφανώς ο ήχος αυτός θα είναι τεχνητός.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...