Πάτρα: Αυτός είναι ο άντρας που πήγε να κλέψει 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη για Τροχαίο

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του αλλοδαπού που αποπειράθηκε να κλέψει 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα στην Πάτρα, έδωσε στη δημοσιότητα ο Εισαγγελέας.

  • -
  • -

Ένας 34χρονος Ουκρανός, ο οποίος θεωρείται μέλος εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Πάτρα, την ώρα που επιχειρούσε να αποσπάσει το ποσό των 175.000 ευρώ από ηλικιωμένη.

Ο αλλοδαπός άντρας, σε συνεργασία με μια γυναίκα, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένη και προσποιούμενοι το γιατρό και την κόρη της, με το πρόσχημα ότι έχει εμπλακεί η τελευταία σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, απαίτησαν το παραπάνω, προκειμένου να σωθεί η ζωή της κόρης της.

Η ηλικιωμένη δεν πείστηκε από τα λεγόμενα των απατεώνων και επικοινώνησε άμεσα με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι μετέβησαν στην οικία της και συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον κατηγορούμενο την στιγμή που είχε παραλάβει μια σακούλα από την παθούσα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d9c38573f466ac8ed0f0aff74af4ca00.jpg

Σε  σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα  βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τέσσερα εισιτήρια υπεραστικού λεωφορείου.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος με άγνωστους συνεργούς του από τον Μάιο του 2024, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων και την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Δείτε ακόμη: Video: Οδηγός έκλεβε για χρόνια τα διόδια - Η κομπίνα που έκανε

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους, προσποιούμενοι κυρίως τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι τους έχουν πέσει θύματα τροχαίου ατυχήματος, με άμεσο κίνδυνο ζωής, απαιτούσαν χρήματα, προκειμένου να παρασχεθεί στα συγγενικά τους πρόσωπα η κατάλληλη ιατρική βοήθεια.

Έδωσε τα στοιχεία ο Εισαγγελέας

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, αφού σε βάρους του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός αλλοδαπού άνδρα. Δείτε εδώ ποιος είναι ο δράστης

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...