Έρχεται το Jeep των 20.000 ευρώ – Έτοιμο μέσα στο 2025

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, με το νέο μοντέλο της Jeep, να αναμένεται στις διεθνείς αγορές μέσα στο 2025!

  • -
  • -

Είναι πλέον επίσημο. Το Jeep Renegade ετοιμάζεται να περάσει και αυτό με κάθε επισημότητα στη νέα ηλεκτρική εποχή. Η είδηση επιβεβαιώθηκε στο διεθνές συνέδριο του ομίλου Stellantis που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Από 20.000 ευρώ

Αν και η Jeep ψηφίστηκε πρόσφατα ως η πιο «πατριωτική αυτοκινητοβιομηχανία» της Αμερικής, οι πωλήσεις της έχουν πέσει αισθητά τα τελευταία χρόνια. Η Jeep έφθασε στο pick της στις Η.Π.Α το 2018, με σχεδόν 1 εκατ. μονάδες και έκτοτε, πασχίζει να κερδίσει πίσω το κοινό της…Ο Διευθύνων Σύμβουλος της φίρμας, Antonio Filosa, πιστεύει ότι τα νέα ηλεκτρικά οχήματα της Jeep θα βοηθήσουν ώστε να ανατραπεί η κατάσταση. Ο Filosa τόνισε στο Automotive News την περασμένη εβδομάδα ότι «Οι εταιρείες που στοχεύουμε είναι κυρίως η Tesla. Αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες ακόμα που θα διεκδικήσουμε και από αυτές μερίδιο αγοράς».

Η Jeep στο πρόσωπο του ηλεκτρικού Renegade, βλέπει το μοντέλο εκείνο που μπορεί να απευθυνθεί στη «μάζα», αυξάνοντας τις πωλήσεις της, φέρνοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία της και κοντράροντας επί ίσοις όροις όλους τους κατασκευαστές στην ηλεκτρική αγορά.

Γιατί με τιμή εκκίνησης κάτω από 25.000 δολάρια το ηλεκτρικό Renegade αναμένεται να γίνει η αιχμή του δόρατος των πωλήσεις της Jeep τόσο στις Η.Π.Α όσο και στην Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε μάλιστα ότι «Ένα προσιτό ηλεκτρικό όχημα για εμένα θα κόστιζε 20.000 ευρώ στην Ευρώπη και 25.000 δολάρια στην Αμερική. Με τον ίδιο τρόπο που καταφέραμε το νέο Citroen e-C3 να κοστίζει 20.000 ευρώ έτσι θα προσφέρουμε πολύ σύντομα κι ένα Jeep των 20.000 ευρώ».

Η Jeep δεν έδωσε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό Renegade, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει ότι χρειάζεται για την κατασκευή του (μπαταρίες, ηλεκτρομοτέρ, πλατφόρμα) από τα ράφια του ομίλου Stellantis.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το πιο γρήγορο Jeep που φτιάχτηκε ποτέ

H αμερικανική φίρμα, τρέχει να προλάβει την εξέλιξη του ηλεκτρικού Renegade καθώς βλέπει ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές προχωρούν στη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλού κόστους ή εάν προτιμάτε καλύτερα πιο προσιτών σε σχέση με όλα όσα κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...