Το φθηνό Dacia που καίει 5,5 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα

Έχει πολύ καλούς χώρους, προσιτή τιμή, αυτονομία πάνω από 1.000 km και ζητάει ελάχιστα χρήματα στην καθημερινότητα, χάρη στη χαμηλή του κατανάλωση.

  • -
  • -

Το Dacia Sandero βρίσκεται εδώ και χρόνια στην αγορά. Με την αξιόλογη πορεία του, έχει καταφέρει να χτίσει το όνομα του «τίμιου εργάτη» που ζητάει λίγα και προσφέρει πολλά. Ειδικά στην έκδοση διπλού καυσίμου LPG, που χρησιμοποιεί βενζίνη και υγραέριο, εκτοξεύει την αναλογία αξίας/τιμής μηδενίζοντας το κόστος καθημερινής μετακίνησης. Το υγραέριο είναι το πιο φθηνό καύσιμο στην αγορά αυτή τη στιγμή, ενώ συνοδεύεται από ένα πολύ μεγάλο δίκτυο ανεφοδιασμού με πρατήρια σε όλη την Ελλάδα. Άρα, ο οδηγός δεν έχει άγχος αυτονομίας, ούτε σκέψεις αν θα βρει να γεμίσει στον προορισμό του. Πόσο καίει όμως το προσιτό ρουμάνικο crossover;

Με αυτονομία που ξεπερνά τα 1.000 km

Το Dacia Sandero Stepway στην έκδοση Essential LPG στοιχίζει 18.470 € και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φθηνότερα crossover της αγοράς. Ο τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας 1.0 TCe αποδίδει 100 ίππους με 170 Nm ροπή και συνδυάζεται με ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο που μεταδίδει την κίνηση στον εμπρός άξονα. Η μέση κατανάλωση με βάση τις εργοστασιακές μετρήσεις είναι 6,7 λίτρα LPG ανά 100 km, κάτι που σημαίνει ότι με βάση τη μέση τιμή υγραερίου σήμερα καίει 5,5 ευρώ για κάθε 100 km που διανύει ο οδηγός. Ταυτόχρονα, λόγω των χαμηλών του ρύπων απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει κάθε μέρα στον πράσινο δακτύλιο της Αθήνας.

Δείτε ακόμη: Όλα τα Dacia που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας

Το Dacia Sandero Stepway έχει μήκος 4,1 μέτρα και χάρη στο ευρύχωρο εσωτερικό του, μπορεί να βολέψει ακόμη και τέσσερις ενηλίκους. Ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων αγγίζει το άνω άκρο της κατηγορίας και ο εξοπλισμός περιλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την μπουκάλα υγραερίου που έχει χωρητικότητα 40 λίτρων, υπάρχει και ρεζερβουάρ βενζίνης των 50 λίτρων. Αυτό σημαίνει ότι και με τα δύο δοχεία γεμάτα, το Dacia Sandero Stepway μπορεί να καλύψει πάνω από 1.000 km σε απολύτως ρεαλιστικές συνθήκες, χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη σε πρατήριο καυσίμων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...