Ήρθε το τέλος για τα δεδομένα στο Google Maps - Δείτε τι αλλάζει

Η Google εδώ και 6 μήνες περίπου είχε ανακοινώσει τη μεγάλη αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας Google Maps.

  • -
  • -

Το «ιστορικό τοποθεσίας» των χαρτών του Google Maps δε θα αποθηκεύεται πλέον σε κάποιο cloud αλλά στη συσκευή του έξυπνου κινητού τηλεφώνου. Η Google είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της αναφορικά με αυτήν την αλλαγή από το Δεκέμβριο του 2023 και πλέον έφθασε η ώρα να γίνει πράξη.

Τι αλλάζει πρακτικά

Τόσο καιρό τα δεδομένα αυτά, από κάθε χρήστη προφανώς που χρησιμοποιεί την λειτουργία του Google Maps, αποθηκεύονταν στους servers της εταιρείας, με αποτέλεσμα, εάν οι αρχές επιθυμούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς, να αποκτούσαν σε χρόνο… dt. Αλλάζοντας ουσιαστικά η Google αυτό το καθεστώς, πλέον, δεν είναι σε θέση να απαντά σε αντίστοιχα αιτήματα των αρχών.

Επιπλέον, ως συνέχεια αυτής της αλλαγής, το ιστορικό τοποθεσίας αποκαλείται πλεόν ως Timeline. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα από το δημοφιλές Your Timeline feature που έδειχνε τα μέρη και τις τοποθεσίες που είχε επισκεφθεί ο κάθε χρήστης.

Η λειτουργία Your Timeline feature θα συνεχίσει να λειτουργεί στα Google Maps στο Android και στο iOS, ενώ η αποθήκευση πλέον των δεδομένων στη συσκευή συνεπάγεται ότι τα δεδομένα του κάθε χρήστη δεν θα είναι ξανά διαθέσιμα στο web. Πολλοί χρήστες βέβαια εκφράζουν ήδη τη δυσαρέσκειά τους για την απώλεια του google.com/maps/timeline.

Δείτε ακόμα: Οι 5 νέες λειτουργίες που πρέπει να ξέρεις τώρα για το Google Maps

Μόλις ενεργοποιηθεί η αλλαγή, ο κάθε χρήστης θα λάβει μια ειδοποίηση στο email του για να προβεί στις απαραίτητες. Όποιος το παραβλέψει ή δεν το κάνει, χάνει την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...