Λουκέτο σε πρατήριο για 2 χρόνια – Δείτε τι παράνομο έκανε

Το πρατήριο σφραγίστηκε την ίδια στιγμή από την ΑΑΔΕ για 2 χρόνια, αφού το diesel που έβαζε στα αυτοκίνητα ήταν παράνομο. Οι ελεγκτές δέχθηκαν επίθεση από την επιχείρηση.

  • -
  • -

Το φαινόμενο της πώλησης νοθευμένων καυσίμων δεν έχει τελειωμό στη χώρα μας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι αρμόδιες υπηρεσίες εντοπίζουν πρατήρια να πωλούν στους ανυποψίαστους οδηγούς των αυτοκινήτων, diesel ή βενζίνη που είναι παράνομα.

Πριν λίγες ημέρες, η ΑΑΔΕ δέχθηκε ενημέρωση πως μια επιχείρηση υγρών καυσίμων στον Γέρακα της Αττικής, πιθανότατα να παρανομούσε. Οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έκαναν αιφνίδια έφοδο στο πρατήριο για να διαπιστώσουν αν οι πληροφορίες που έλαβαν ευσταθούσαν.

Δείτε εδώ: Νοθευμένο καύσιμο: Πώς το εντοπίζω, τι πρέπει να κάνω;

Ειδικό κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληψία στο πρατήριο, που βρίσκεται στον Γέρακα. Τα δείγματα ελέγχθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, και βρέθηκε ότι το δείγμα πετρελαίου κίνησης ήταν νοθευμένο με πετρέλαιο ναυτιλίας σε ποσοστό 95%.

aade

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι υπάλληλοι του πρατηρίου παρακώλυαν το έργο των ελεγκτών, σπρώχνοντάς τους, αποσπώντας και απορρίπτοντας μέρος των δειγμάτων, που λήφθηκαν από εν λειτουργία αντλίες του πρατηρίου, μη επιτρέποντάς τους να σφραγίσουν τα υπόλοιπα δείγματα καυσίμων.

Λουκέτο για 2 χρόνια στο πρατήριο

Μετά την επιβεβαίωση της νοθείας από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, οι Τελωνειακοί ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου του 4ου Τελωνείου Πειραιά εκτελώντας σχετική απόφαση με τη συνδρομή εννεαμελούς ένοπλης ομάδας της ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν στην σφράγιση της εγκατάστασης του παραπάνω πρατηρίου για 2 χρόνια.

Δείτε ακόμη: Νέο πρατήριο πούλαγε νοθευμένο diesel – Δείτε που είναι

Ταυτόχρονα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...