Continental: Όλα τα ελαστικά θα είναι συμβατά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η γνωστή μάρκα ελαστικών κοιτά μπροστά όπως φαίνεται και γι’ αυτό κάνει όλα της τα μοντέλα ελαστικών συμβατά για χρήση σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • -
  • -

Τα ελαστικά δεν χωρά αμφιβολία πως αποτελούν ένα από τα κυριότερα μέρη του αυτοκινήτου μας. Και για όποιον σκέφτεται να διαφωνήσει, θυμίζουμε πως πρόκειται για το μοναδικό σημείο του οχήματος το οποίο έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, πληθώρα στοιχείων όπως η ασφάλεια, η άνεση και η απόδοση εξαρτιούνται σε τεράστιο βαθμό από τα ελαστικά.

1

Αυτόματα, αυτό κάνει την σωστή επιλογή εξαιρετικά σημαντική, καθώς τα λάστιχα που χρησιμοποιούμε στο αυτοκίνητο μας πρέπει να ταιριάζουν τόσο στον τύπο του οχήματος, όσο και στις δικές μας ανάγκες. Όταν αναφερόμαστε στον τύπο του μοντέλου όμως, να πούμε πως αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κατηγορία αμαξώματος στην οποία ανήκει, αλλά και με το είδος του κινητήρα. Πολλοί πιστεύουν ότι το μοναδικό σημείο που παραμένει… ίδιο σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ένα ηλεκτρικό, είναι τα ελαστικά. Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, αφού τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν διαφορετικό είδος, ειδικά κατασκευασμένο για να ταιριάζει στις ειδικές τους απαιτήσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο τρόπος που λειτουργεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι εντελώς διαφορετικός από ένα βενζίνης ή diesel. Οπότε, οι κατασκευαστές ελαστικών θα πρέπει να υπολογίσουν διαφορετικές παραμέτρους.

Δείτε ακόμη: Ελαστικά που «σφυρίζουν» στο παρκάρισμα: Είναι για πέταμα;

2

Ή τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα, μιας και η Continental κάνει το επόμενο βήμα δηλώνοντας πως όλα της τα ελαστικά είναι συμβατά με τα οχήματα μηδενικών ρύπων. Κάτι τέτοιο δεν είναι απλό, διότι τα ηλεκτρικά έχουν παραπάνω απαιτήσεις απ’ ότι τα συμβατικά από πλευράς αναλογίας πρόσφυσης-αντίστασης κύλισης, θορύβου κύλισης και βάρους. Ξεκινώντας από το τελευταίο, θυμίζουμε ότι τα ηλεκτρικά τείνουν να είναι βαρύτερα συγκριτικά με τα αντίστοιχα θερμικά, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν και αυξημένες ανάγκες όσον αφορά τη διαθέσιμη πρόσφυση. Αυτό όμως πρέπει να καλυφθεί, μειώνοντας παράλληλα όσο το δυνατόν περισσότερο την αντίσταση κύλισης μιας και έτσι αυξάνεται η αυτονομία. Τέλος, να πούμε ότι στα ηλεκτρικά είναι σημαντικά πιο αισθητός και ο θόρυβος κύλισης λόγω της έλλειψης ήχου από το μηχανοστάσιο. Αυτό σημαίνει πως οι κατασκευαστές ελαστικών πρέπει να βελτιστοποιούν την ποιότητα κύλισης και από πλευράς θορύβου.

Δείτε ακόμη: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Χρειάζονται αλλαγή λαδιών;

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι απαιτήσεις που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσον αφορά τα ελαστικά τους, διαφέρουν σημαντικά από τα «απλά» αυτοκίνητα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αυτό βέβαια δεν πτοεί την Continental, καθώς δείχνει εμπιστοσύνη στα προϊόντα της και τα καθιστά συμβατά με κάθε τύπο ηλεκτρικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...