Γιατί το Grand Prix του Καναδά θα μείνει στην ιστορία – Τι θα συμβεί για πρώτη φορά

Η Formula 1 καινοτομεί και στο Grand Prix του Καναδά, ο νικητής του αγώνα, θα κρατήσει στα χέρια του το πρώτο τρόπαιο προϊόν δημιουργίας… της τεχνητής νοημοσύνης.

  • -
  • -

Σε συνεργασία με την Amazon Web Services, η Formula 1, ανακοίνωσε επίσημα ότι στο καναδικό Grand Prix για πρώτη φορά στην ιστορία, το τρόπαιο για τους οδηγούς που θα «πατήσουν» στο podium θα είναι μια δημιουργία… της τεχνητής νοημοσύνης!

Κανείς δεν το έχει δει ακόμα

Η Formula 1 μπορεί με επίσημη ανακοίνωση της να ενημέρωσε για το ιστορικό γεγονός τους «φανς» της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ωστόσο, απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία ή εικόνες από το τρόπαιο που θα δημιουργήσει η τεχνητή νοημοσύνη!

Το όλο θέμα έχει βέβαια προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα social media με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να χαρακτηρίζουν την όλη εξέλιξη αυτή δυστοπική! Υπάρχουν πολλά σχόλια επικριτικά προς την F1, με αρκετούς μάλιστα να γράφουν χαρακτηριστικά ότι «Θέλω η τεχνητή νοημοσύνη να πλένει τα ρούχα και τα πιάτα μου όχι να κάνει την τέχνη».

Δείτε ακόμα: Το αυτοκίνητο που είναι πιο γρήγορο από Formula 1

Όπως και να χει, όποιες κι αν είναι οι αντιδράσεις του κοινού, το τρόπαιο στο Grand Prix του Καναδά θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την τεχνητή νοημοσύνη και μένει να δούμε πως θα είναι και ποιος θα είναι ο πρώτος οδηγός που θα το κρατήσει στα χέρια του. Με τον Max Verstappen πιθανότατα να είναι αυτός που θα το υψώσει πρώτος στον καναδικό ουρανό…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...