Νέα κόντρα στα αυτοκίνητα - Κερδίζει ο πιο γρήγορος επεξεργαστής!

Πόσο γρήγορη οθόνη έχει το αυτοκίνητο που θέλεις να αγοράσεις; Ένα νέο app έρχεται να δώσει την απάντηση, χωρίς να χρειαστεί να το δεις από κοντά, ποτέ.

  • -
  • -

Το βασικότερο εξάρτημα σε ένα αυτοκίνητο είναι η οθόνη του infotainment, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, καθώς από εκεί ελέγχονται όλες ή έστω οι περισσότερες λειτουργίες και ρυθμίσεις του οχήματος.

Αν η οθόνη έχει απλό-λογικά δομημένο μενού και είναι γρήγορη, η ζωή του οδηγού γίνεται πιο εύκολη. Αν κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει, η καθημερινότητα μπορεί να αποδειχθεί προβληματική.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/50644c056a4145055dfaef2d357def42.jpg

Το app που δείχνει πόσο γρήγορη είναι η οθόνη ενός αυτοκινήτου

Το Antutu, το πιο διάσημο app για να μετράμε πόσο γρήγορο είναι ένα κινητό, πλέον έβγαλε αντίστοιχη εφαρμογή για το infotainment. Λέγεται Antutu Auto και θα μετράει πόσο γρήγορη είναι η οθόνη ενός αυτοκινήτου, καθώς και το λογισμικό που τρέχει.

Δείτε ακόμα: Το SUV με την μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα

Το app έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αξιολόγηση των συστημάτων infotainment στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εφαρμογή αξιολόγησης AnTuTu Auto αξιολογεί βασικά εξαρτήματα όπως το chipset, η μνήμη RAM και ο αποθηκευτικός χώρος του αυτοκινήτου για να παρέχει μια ολοκληρωμένη βαθμολογία επιδόσεων, παρόμοια με την προσέγγισή της στη βιομηχανία των smartphone.

antutu-auto-lista-katataxi

Ποια αυτοκίνητα έχουν την πιο γρήγορη οθόνη;

Τον Μάιο του 2024 δημοσιεύτηκε η πρώτη λίστα όπου κατατάσσονται τα αυτοκίνητα με βάση της ταχύτητα του infotainment που έχουν. Σε αυτήν τη λίστα τα μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι το Zeekr 007, το Xpeng X9 και το Mercedes EQE, τα οποία επιδεικνύουν ανώτερες δυνατότητες του συστήματος infotainment. Άλλες αξιοσημείωτες συμμετοχές περιλαμβάνουν το Xpeng P7i (8η θέση), το Nio ET7 (12η θέση), το Polestar 2 (14η θέση) και το Audi Q4 e-tron (17η θέση).

Το Xiaomi SU7, που αρχικά κατατάχθηκε χαμηλότερα, είδε μια σημαντική αύξηση της βαθμολογίας του στους 957.833 πόντους μετά από μια νέα δοκιμή η οποία έγινε κατόπιν ενός update, η οποία αν είχε γίνει εγκαίρως θα το ανέβαζε στην τέταρτη θέση. Η βελτίωση αυτή αποδίδεται στις ισχυρές επιδόσεις του chip Qualcomm Snapdragon 8295.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/cd03204d30768857638fcd5ae067e34a.jpg

Θα αλλάξει τα αυτοκίνητα, κάνοντας πιο γρήγορες τις οθόνες τους

Το AnTuTu EV benchmark κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα και αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όσο και για τους καταναλωτές. Οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα του benchmark για να βελτιώσουν την απόκριση και την εμπειρία χρήσης των συστημάτων infotainment τους.

Για τους καταναλωτές, η κατάταξη παρέχει μια πρόσθετη μέτρηση για τη σύγκριση διαφορετικών μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επιτρέποντας να λάβουν αποφάσεις με βάση τις τεχνολογικές επιδόσεις, παράλληλα με παραδοσιακούς παράγοντες όπως η αυτονομία και η ιπποδύναμη.

Η αυξανόμενη βάση δεδομένων του AnTuTu Auto και η κατάταξη που θα αλλάζει συνεχώς όσο θα περνάνε από την διαδικασία της μέτρησης κι άλλα μοντέλα, υπόσχονται να βελτιώσουν τον τρόπο αξιολόγησης των συστημάτων infotainment, συμβάλλοντας τελικά σε μια πιο ενημερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή Antutu Auto, πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...