H Mercedes όνειρο του 1 εκατ. ευρώ – Αποκλειστικά για 100 «πιστούς»

Εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη στο χέρι από ανθρακονήματα και με ένα V6 βενζινοκινητήρα 3,0 lt, η μοντέρνα Mercedes 190E, είναι το όνειρο κάθε petrolhead επί Γης.

  • -
  • -

Ίσως οι πιο φανατικοί να θυμούνται ότι πριν από ένα χρόνο περίπου η HWA, παρουσίασε ένα restomod της θρυλικής Mercedes 190E 2.5-16 Evo II. Η HWA, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, εδρεύει στη Γερμανία και συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τη Mercedes κυρίως στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θέλοντας βέβαια κατά κάποιο τρόπο, να ακολουθήσει τα χνάρια της Singer, η οποία κάνει θραύση με τα «απόλυτα» restomods των 911.

Ουσιαστικά, η HWA, προμηθεύεται τα αυτοκίνητα της σειράς W201, από την οποία και προέρχεται η 190Ε Evo II, και τις μετατρέπει σε ένα σύγχρονο masterpiece. Σημαντικό, ότι δεν επιλέγει να εκσυγχρονίσει τις αυθεντικές 190E Evo II, αλλά τις απλές εκδόσεις της σειράς, προκειμένου να έχει την «ελευθέρας» να κάνει… τα μαγικά της.

HWA EVO, για λίγους και εκλεκτούς

Το HWA EVO είναι ένας φόρος τιμής σε ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα DTM όλων των εποχών: Την Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II. Το Evo II, από το οποίο παρήχθησαν μόνο 500 «αντίτυπα», προκειμένου η γερμανική φίρμα να πάρει την απαιτούμενη ομολογκασιόν, υπήρξε σημείο αναφοράς στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο Κλάους Λούντβιχ μάλιστα κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο DTM με τη Mercedes-Benz το 1992.

Τριάντα δυο χρόνια μετά, και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου του 2024 ο οίκος RM Sotheby's θα βγάλει στο σφυρί την σύγχρονη αναβίωση του μοντέλου δια χειρός φυσικά HWA AG. Το πρώτο από τα 100 συνολικά μοντέλα που θα κατασκευαστούν, με αριθμό πλαισίου «000», θα σπάσει μετά βεβαιότητας το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ, δεδομένου, ότι όλα τα restomod της HWA εκκινούν από τα 714.000 ευρώ χωρίς στην τιμή αυτή να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ…

Τι θα αποκτήσει όμως ο τυχερός αγοραστής; Ένα αμάξωμα που προφανώς θυμίζει έντονα την αυθεντική 190E Evo II, εμπλουτισμένο με τις απαραίτητες μοντέρνες τεχνολογικές πινελιές, πάνελ… από ανθρακονήματα, ανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπρος-πίσω, φρένα αγωνιστικών προδιαγραφών και έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,0 λίτρων –από την AMG C43- ο οποίος έχει δεχτεί τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να αποδίδει έως 500 ίππους με 600 Nm ροπής!

Το μοτέρ είναι τοποθετημένο ελαφρώς πιο πίσω από τον εμπρός άξονα, προκειμένου να επιτευχθεί η ιδανική κατανομή βάρους, με το 6άρι χειροκίνητο σασμάν να μεταφέρει τη θηριώδη ισχύ του στους πίσω τροχούς.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο Mythos της Mercedes

Το «Chassis 000» θα είναι το πρώτο από τα 100 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει στο χέρι η HWA και αναμένεται με το που ανοίξουν και επίσημα τα βιβλία των παραγγελιών, μέσα σε λίγα λεπτά, να ανακοινωθεί και επίσημα το… sold out όλης της παραγωγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...