Ντου της Αστυνομίας: Σε ποια περιοχή 282 οδηγοί πιάστηκαν μεθυσμένοι;

Μέσα σε 4 ημέρες, η Ελληνική Αστυνομία βεβαίωσε 4.437 παραβάσεις του ΚΟΚ. 282 οδηγοί βρέθηκαν μεθυσμένοι, αφαιρώντας διπλώματα και δίνοντας πρόστιμα 75.200 ευρώ.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν ευθέως σε τροχαίο ατύχημα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), πραγματοποίησαν από τις 30/5 έως τις 2/6 εντατικούς ελέγχους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του Λεκανοπεδίου και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας.

astynomia

Η Αστυνομία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και, όπως αποδείχθηκε εκατοντάδες οδηγοί επέλεξαν να πιάσουν τιμόνι ενώ είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 282 οδηγοί να είναι μεθυσμένοι.

Αφαίρεσαν 60 διπλώματα και έδωσαν κλήσεις αξίας 75.200 ευρώ

Αναλυτικότερα και με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας:

  • 44 οδηγοί διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα τους κυμάνθηκε από 0,40 έως 0,60 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά  λίτρο εμπνεόμενου αέρα, μετρηθέντες με συσκευή αλκοολομέτρου. Σε κάθε έναν από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 700 €, αφαίρεση άδειας οδήγησης για 90 ημέρες και 9 βαθμοί Σ.Ε.Σ.Ο.). Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα αξίας 30.800 ευρώ.  
  • 150 οδηγοί διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα τους κυμάνθηκε από 0,25 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα, μετρηθέντες με συσκευή αλκοολομέτρου. Σε κάθε έναν επιβλήθηκε πρόστιμο 200 € και 5 βαθμοί Σ.Ε.Σ.Ο. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα 30.000 ευρώ.
  • 72 οδηγοί (νέοι οδηγοί, οδηγοί οχημάτων Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων, φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, σχολικών και λοιπών λεωφορείων, ασθενοφόρων, οχημάτων μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων) διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα τους κυμάνθηκε άνω των 0,10 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά  λίτρο εμπνεόμενου αέρα, μετρηθέντες με συσκευή αλκοολομέτρου. Σε κάθε έναν επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ και 7 βαθμοί Σ.Ε.Σ.Ο. Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα 14.400 ευρώ.
  • Σε 16 ακόμη οδηγούς διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα τους κυμάνθηκε άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εμπνεόμενου αέρα, με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθεί το δίπλωμα για 6 μήνες και να παραπεμφθούν στο δικαστήριο για πλημμέλημα.

astynomia

Δείτε ακόμη: Νέος ΚΟΚ: Οι 4 παραβάσεις που σε στέλνουν έως 10 χρόνια φυλακή

Επιπρόσθετα, για τις παραβάσεις μέθης, αφαιρέθηκαν 271 ζεύγη πινακίδων και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων. Μάλιστα, 59 αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν με γερανό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...