To κινεζικό SUV που σόκαρε την Ευρώπη – Πιο ασφαλές από τα γερμανικά

Στα πιο πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών που δημοσίευσε το Euro NCAP, το συγκεκριμένο crossover θριάμβευσε κατακτώντας τα 5 αστέρια και κορυφαίες βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες.

  • -
  • -

Η τελευταία «παρτίδα» δοκιμών που διεξήχθη από το Euro NCAP, τον ευρωπαϊκό οργανισμό ασφαλείας, περιλαμβάνει ένα δημοφιλές γερμανικό SUV και δύο νέα κινεζικά αυτοκίνητα που αναμένονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Και τα τρία έλαβαν τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων, αλλά το ένα από τα δύο κινεζικά ήταν που ξεχώρισε με τους βαθμούς που συγκέντρωσε στις υποκατηγορίες.

Τα τρία αυτοκίνητα των οποίων τα αποτελέσματα μόλις δημοσιεύθηκαν είναι το νέο Volkswagen Tiguan, το Zeekr X και το Zeekr 001. Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, τα τρία αυτοκίνητα απέδειξαν ότι ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που είχαν να κάνουν με την αποφυγή ή τον μετριασμό της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει μία πρόσκρουση, συμπεριλαμβανομένων των τραυματισμών σε ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως πεζούς και ποδηλάτες.

2

Το compact crossover, Zeekr X, ήταν αυτό που ξεχώρισε όμως, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 91% στην προστασία ενηλίκων90% στην προστασία παιδιών και 84% στην προστασία πεζών και άλλων ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου. Πολύ καλή ήταν η βαθμολογία του και στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας πιάνοντας το 93%.

1

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Volkswagen Tiguan!

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το εξαιρετικά δημοφιλές Tiguan που δοκιμάστηκε μαζί με το κινεζικό μοντέλο, στην προστασία ενηλίκων κατάφερε να φτάσει το 83%, στα παιδιά το 88%, στους πεζούς το 84% και στα συστήματα ADAS το 78%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...