Η αστυνομία «έγδυσε» οδηγό Ferrari - Του κατάσχεσαν supercar 700.000 $

Σε κάποιες γωνιές αυτού του πλανήτη, η υπερβολική ταχύτητα τιμωρείται σκληρά. Και μάλιστα, όποιος κι αν είναι ο οδηγός, ακόμη κι αν έχει Ferrari.

  • -
  • -

Μια πολύ κακή ημέρα είχε ο οδηγός μιας Ferrari 812 GTS, ο οποίος παραβίασε τον ΚΟΚ και «πιάστηκε» να οδηγεί με ταχύτητα 76 km/h μεγαλύτερη από το όριο ταχύτητας. Κινούμενος σε επαρχιακό δρόμο της Αυστραλίας, κοντά στην Αδελαΐδα, ο 61χρονος άνδρας έχασε το δίπλωμά του όπως και το ίδιο το αυτοκίνητο, για χρονική διάρκεια 28 ημερών. Η ταχύτητά του ήταν 156 km/h σε δρόμο με όριο τα 80 km/h, παράβαση που συνεπάγεται μεταξύ άλλων και δικαστηρίου με βάση τη νομοθεσία της Αυστραλίας.

Τον φωτογράφισε κάμερα της Τροχαίας

Η παράβαση βεβαιώθηκε με ψηφιακό τεχνικό μέσο, όταν ο οδηγός πέρασε από σταθερή κάμερα της Τροχαίας. Οι αρχές δεν άργησαν να αναλάβουν δράση, να εντοπίσουν τον 61χρονο και να εφαρμόσουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η άδεια οδήγησης θα του αφαιρεθεί για χρονικό διάστημα 12 μηνών, ωστόσο δεν αναφέρεται αν του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και αν ισχύει κάτι τέτοιο, το ποσό που τελικά πλήρωσε. Πιθανολογούμε ότι η συνέχεια της υπόθεσης θα δοθεί στο δικαστήριο, στο οποίο θα παρευρεθεί σε αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής ημερομηνία. Φυσικά οι κυρώσεις είναι έτσι κι αλλιώς βαρύτατες, καθώς ο ένας χρόνος χωρίς άδεια οδήγησης και ο σχεδόν ένας μήνας χωρίς το πανάκριβο αυτοκίνητό του, που στοιχίζει περίπου 700.000 Αυστραλιανά δολάρια, είναι από μόνες τους… αρκετά ζόρικες.

Δείτε ακόμη: Οι 3 Ferrari που πουλήθηκαν στην Ελλάδα - Ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ 

Το «επίμαχο» αυτοκίνητο

Για εκείνους που αναρωτιούνται, η Ferrari 812 GTS είναι η ανοικτή έκδοση της 812 Superfast. Χρησιμοποιεί τον ίδιο, εκπληκτικό ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6.5 λίτρων με 800 ίππους και 718 Nm ροπή, επιτρέποντας 0-100 km/h σε λιγότερα από 3 sec και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 330 km/h. Ο τεράστιος κινητήρας είναι τοποθετημένος πίσω από τον εμπρός άξονα και το ζύγισμα του αυτοκινήτου είναι σχεδόν άρτιο, με κατανομή 47:53 για τον εμπρός και τον πίσω άξονα, αντίστοιχα. Το κιβώτιο που χρησιμοποιεί είναι ένα 7άρι διπλού συμπλέκτη της Getrag και τα φρένα τα «δανείζεται» από την απόλυτη LaFerrari, με carbon-ceramic δίσκους 398 mm εμπρός και 360 mm πίσω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...